Άστρα Εβδομάδας – Όνειρα και Δράση – Chandra

Τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Ένας μήνας που σε πολλούς από εμάς φάνηκε να κρατάει αιώνες! Σε αυτό συνέβαλε πολύ η επιρροή του Ποσειδώνα στην Κυρίαρχη θέση του, στους Ιχθείς, από όπου σχηματίζει ένα ονειρικό τοπίο και μας κάνει να αισθανόμαστε, πότε εμπνευσμένοι και πότε απόλυτα χαμένοι στο χάος. Αυτήν την εβδομάδα, έρχεται σε απόλυτη Σύνοδο με την Αφροδίτη, κάτι που μπορεί να μας επιτρέψει να ονειρευτούμε, να επιδιώξουμε εκ νέου στόχους που θα μας δώσουν έμπνευση και να ελπίσουμε ξανά πως θα βρούμε το ονειρικό στις σχέσεις μας, το στοιχείο του ρομάντζου, αυτό που υπάρχει στα μυθιστορήματα και μας γεμίζει με ελπίδα και με γλυκύτητα μέχρι τα μύχια της ψυχής μας…

Εκεί που χρειάζεται όμως να ξεκινήσει η προσοχή είναι στη θέση του Άρη στον Τοξότη. Η μέση της εβδομάδας συναντά στην ίδια ακριβώς μοίρα και τη φλογερή αυτή στάση του Άρη, στον ανυπόμονο και και ευμετάβλητο αυτό κένταυρο του ζωδιακού, σχηματίζοντας Τετράγωνο μεταξύ Άρη, Αφροδίτης και Ποσειδώνα. Αυτό σημαίνει πως η δραστηριότητές μας δεν γίνεται να βρουν ακριβώς το “πάτημα” που θα θέλαμε για να πραγματοποιηθούν, το ονειρικό δε βρίσκει ακριβώς τον τρόπο να γίνει πραγματικό και πολλές φορές η ονειροπόληση, ο ρομαντισμός και η έμπνευση μπορούν να γίνουν θολούρα, ψευδαίσθηση και χάος.

Ιδιαίτερη προσοχή στα ζώδια του νερού: Καρκίνοι – Σκορπιοί – Ιχθείς, με ένα συναισθηματισμό που έχει ανάγκη από επούλωση και επανάπαυση, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεται να καταφύγει σε ονειροπολήσεις και να καταλήξει, μέσα από τις όψεις τις περιόδου, να αποτραβηχτεί από τη δράση και να χαθεί εκεί. Κάντε το διάλειμμά σας, αλλά μην πιστέψετε πως ο πραγματικός κόσμος είναι μόνον αυτός που πλάθετε με το συναίσθημα. 

Μεταβλητός σταυρός: Διδυμοι – Παρθένοι – Τοξότες – Ιχθείς, ίσως η δράση να έρχεται καθυστερημένα, αλλά μπορεί, με λίγη προσπάθεια επικέντρωσης, να περάσει σε προσεκτική δόμηση και να γεμίσει έμπνευση και νέες ιδέες. Αν εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της περιόδου, μπορείτε να ανανεώσετε μοναδικά τα σχέδιά σας και αυτό να σας ξεκουράσει από μόνο του!

Γενικότερα, βιώνοντας μία Κρόνια περίοδο, με τον Ερμή στον αέρινο, Ουράνιο, αλλά παραδοσιακά Κρόνιο, Υδροχόο, βιώνουμε μία περίοδο μεταμόρφωσης και η επιρροή των όψεων που αφορούν την ονειροπόληση μας φαίνονται θελκτικές – είναι μάλιστα απαραίτητες ίσως για να εκτονώσουμε τη νοητική ένταση. Πρέπει όμως να θυμόμαστε πάντοτε τη χρυσή αρχή: μέτρον άριστον.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest