Άστρα εβδομάδας – Σε θερμά νερά – Chandra

Η εβδομάδα που διανύουμε, η πρώτη του Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζεται ακόμα από την εγγύτητα Πλούτωνα και Κρόνου στον Αιγόκερω, συνεχίζοντας να μας εξωθεί σε ενδοσκόπηση και εκτίμηση των εσωτερικών μας μαθημάτων. Η όψη, φυσικά, αφήνει τους μικρότερης τροχιάς πλανήτες να κινούνται ελεύθεροι, καθορίζοντας τους τομείς στους οποίους κάθε φορά θα τείνουμε να επικεντρωνόμαστε περισσότερο. 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, ο Ερμής θα κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Ιχθύων, στρέφοντας τη νοητική μας προσοχή, αλλά και το επίκεντρο της επικοινωνίας μας στα συναισθηματικά ζητήματα και στο κομμάτι των εσωτερικών μας εμπνεύσεων: τι είναι αυτό που μας κινεί εσωτερικά και ποια είναι τα κομμάτια που αισθανόμαστε πως μένουν χωρίς προσοχή μέσα μας, δημιουργώντας μας κενό έμπνευσης, αφήνοντάς μας χωρίς συναισθηματικούς “χυμούς”; Από αυτή τη θέση, ο Ερμής θα σχηματίζει ένα Εξάγωνο με τον Ουρανό, ιδιαίτερα δημιουργική όψη για να μας ωθήσει να χρησιμοποιήσουμε αυτά μας τα συμπεράσματα ως κίνητρο για να βάλουμε νέους στόχους, να εμπνευστούμε για νέα οράματα και να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο ζωής μας. Τώρα είναι ο καιρός να ξεκινήσουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας εκ νέου και να αναζητήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε από τη ζωή, ώστε να το υποστηρίξουμε με πάθος!
Άλλωστε, στις 2 Φεβρουαρίου, από υπέροχη σύμπτωση, εορτάζεται στην παράδοση των λαών η εορτή του Imbolc, του σταδιακού ερχομού της Άνοιξης!

Μιλώντας για πάθος και νέα ξεκινήματα, στο τέλος της εβδομάδας, περιμένουμε στο υδάτινο στοιχείο του Ερμή στους Ιχθείς να προστεθεί και αυτό της Φωτιάς, για να επέρθει η ισορροπία: η Αφροδίτη, το Σάββατο, περνά στον Κριό και γεμίζει την καρδιά με πάθος και ορμή, ώστε να κατακτήσει αυτά που ποθεί με πιο δραστικά μέσα και με περισσότερη κίνηση, παρά θεωρία και σχεδιασμό. Προσοχή στις παρορμήσεις, αλλά μην προσπεράσετε την προσταγή της εποχής αυτής – διεκδικήστε όσα επιθυμείτε, είναι η ώρα για αλλαγή και για κίνηση, όχι μόνο για στοχασμό και για παρελθοντολογία. Άλλωστε, η Τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!

Η Πανσέληνος που μας περιμένει την αμέσως επόμενη ημέρα – για την οποία θα μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα – είναι επίσης σε πύρινο ζώδιο και συνηγορεί: Κυριακάτικη Πανσέληνος στο Λέοντα, λοιπόν η οποία, σε συνδυασμό με ο πέρασμα της Αφροδίτης στον Κριό, αναζητά την κατάκτηση αυτού που σε κάνει πιο ευτυχισμένο, αυτού που σε οδηγεί στην αίσθηση πως βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου και σε εμπνέει πραγματικά (επιρροή Ερμή – Ουρανού) και σε κάνει να μπορείς να προσφέρεις πραγματικά την υψηλότερη μορφή του εαυτού σου στον κόσμο (Κρόνος – Πλούτων).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest