Άστρα εβδομάδας – Η παύση είναι δώρο – Chandra

Η εβδομάδα ξεκινά με δύο σημαντικές πλανητικές κινήσεις: τη φαινομενικά ανάδρομη φορά του Ερμή στους Ιχθείς και το πέρασμα του Άρη στον Αιγόκερω, σε άμεση όψη Τριγώνου ακριβείας με τον Ουρανό στον Ταύρο. Δύο φαινομενικά αντιφατικές ουράνιες επιρροές, με τον Ερμή να θεωρείται από τους περισσότερούς μας δυσμενής επιρροή σε ανάδρομη φορά, ενώ το Τρίγωνο μεταξύ Άρη και Ουρανού μας στρέφει προς το στόχο μας με ορμή και αποφασιστικότητα. Ας αναρωτηθούμε όμως, εφόσον η χροιά του Ερμή αυτήν την περίοδο είναι Ποσειδώνια, μέσα από τους Ιχθείς και άρα δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις: πόσο αρνητικό είναι, εν τέλει, το να κινηθούμε με βάση την επιρροή της ανάδρομης πορείας και πόσο θετικό το να παρασυρθούμε από τη δίνη της ορμητικής, ανοδικής πορείας όπου μας ωθεί τώρα ο Άρης;

Αρχικά, να τονίσουμε το εξής: έχουμε ξαναμιλήσει για τις φαινομενικά ανάδρομες πορείες του Ερμή και το πώς πρέπει να στεκόμαστε απέναντί τους. Είναι πράγματι κάτι το τόσο φοβερό, όσο τους χρεώνουμε στο νου μας; Φυσικά, σχετίζονται με τη σκέψη μας, την οργάνωσή της, την κίνηση και τον προγραμματισμό μας, αλλά σε ένα πιο οργανικό επίπεδο, δεν είναι τίποτε άλλο από μία κίνηση προς τα πίσω της ενέργειας που αφορά τη νόηση, μία καθυστέρηση στον ξέφρενο ρυθμό της αντίληψής μας. 

Ο ανάδρομος Ερμής σου δίνει χρόνο, σου δίνει δυνατότητα που δεν είχες πριν να επανεξετάσεις και να αναθεωρήσεις πράγματα που ίσως δεν είχες καιρό ή δεν είχες τον κατάλληλο τρόπο να επεξεργαστείς επαρκώς στο παρελθόν. Ειδικά στο ζώδιο των Ιχθύων, μπορεί να σου δίνει την εντύπωση πως χάνεις τα όρια της κατανόησης και την ευκαιρία να προγραμματίσεις, αλλά αυτά είναι απλώς απατηλλές επιφάνειες. Δες βαθύτερα: άδραξε την ευκαιρία να αναθεωρήσεις πού ακριβώς τα βήματά σου σε πήγαν μακρύτερα από τους στόχους που ήθελες πραγματικά να πετύχεις και σε ποιο σημείο παράκουσες την εσωτερική φωνή που σου δίνει έμπνευση, ώστε οι στόχοι σου να μη μένουν κενές κουκίδες σε μία λίστα. 

Παράλληλα, με την είσοδο του Άρη στον Αιγόκερω ένα Τρίγωνο σχηματίζεται, με τον Ουρανό στον Ταύρο, ένα Τρίγωνο γήινο, απτό και μεθοδικό, καθόλου όμως αργό και νωθρό. Κάθε βήμα σου σε ωθεί μαθηματικά ψηλότερα και μία παρόρμηση έρχεται από μέσα και σε σπρώχνει να συνεχίζεις να ανεβαίνεις ασταμάτητα. Εδώ είναι που πρέπει να δράσεις συνδυαστικά: θα έχεις πολύτιμες παύσεις, χάρη στον Ερμή και την ανάδρομη φορά του. Εκμεταλλεύσου τις. Πάρε το χρόνο να σκεφτείς, χωρίς να παρασύρεσαι από την μηχανική δράση του Άρη, αυτήν την καλά λαδωμένη ατμομηχανή που τώρα θα σε πηγαίνει χωρίς έλεγχο μπροστά. Σκέψου!

Εκεί όπου οδεύω, είναι το σημείο στο οποίο πραγματικά θέλω να φτάσω; Τι έχω ξεχάσει; Τον εαυτό μου τον πήρα μαζί;

Είναι σημαντικό, προσπαθώντας να φτάσουμε στον οποιονδήποτε στόχο, να φροντίζουμε να συνοδευόμαστε πάντοτε από ένα κομμάτι προσωπικής έμπνευσης, δικής μας, ένα κομμάτι που να ξέρουμε πως μέσα μας μαςα συγκινεί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε, φτάνοντας, να πετύχουμε κάτι το δημιουργικό, που θα πάρει ζωή από μόνο του, όταν εμείς θα έχουμε κινήσει για τον επόμενο σταθμό μας. Αυτό είναι που μπορεί να υποστηρίξει η εποχή του Ουρανού στο δημιουργικό Ταύρο, αυτόν που μιλά για ανάπτυξη ζωής. Αν δεν κινηθούμε έτσι, μπορεί απλώς να κατακτήσουμε απατηλές κορυφές. 

Οπότε, ανάδρομος και Ποσειδώνιος, ο Ερμής πλέον μας δίνει ένα πολύτιμο δώρο – την παύση: στο ανοδικό ταξίδι προς το στόχο, ας σταματάμε και ας μαζεύουμε την έμπνευση που θα θρέψει έναν υγιή στόχο, ένα στόχο που θα δώσει καρπούς.  

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest