Άστρα εβδομάδας – Επιπλέοντας – Chandra

Η εβδομάδα ξεκινά με ένα υδάτινο Τρίγωνο μεγάλης ανοχής, μεταξύ του Ερμή από το συναισθηματικό Καρκίνο και του Άρη από τους ονειροπόλους Ιχθείς. Η θέση του Ερμή μας κάνει να ζητάμε επαφή και επιβεβαίωση των εσωτερικών αναγκών μας από τους άλλους και η θέση του Άρη ζητά άμεση δράση σχετικά με την εσωτερική αυτή έμπνευση. Έχουμε την παρόρμηση να βγούμε προς τα έξω, με λάβαρο τον εσωτερικό μας κόσμο. Τα νερά είναι γύρω μας, ταραγμένα, θολωμένα, γεμάτα από κάθε χρώμα και κάθε κατεύθυνσης ρεύμα από τα “θέλω” τον άλλων – εμείς όμως θέλουμε να ακολουθήσουμε μόνο τη δική μας πορεία.

Παράλληλα, σημαντικές όψεις επέρχονται προς το τέλος της εβδομάδας αυτής. Το Σάββατο, ο Άρης έρχεται σε Σύνοδο ακριβείας με τον Ποσειδώνα. Η έμπνευση που παίρνουμε από τα εσωτερικά μας οράματα και τη διαίσθησή μας, από αυτά που μας κινούν και μας δίνουν ώθηση στη φαντασία, αλλά και τη φαντασίωση, ζητά να ενεργητικά και απαιτητικά να τραφεί. Σε αυτό το πεδίο, μπορεί να καταλήξουμε στην υπερβολή, να χαθούμε στην ψευδαίσθηση και να καταλήξουμε στην εξαπάτηση. Εναλλακτικά, αν σταθούμε προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξουμε σε έκρηξη δημιουργικότητας και δραστηριότητες που σχετίζονται με την Τέχνη να αποτελέσουν την ιδανική διέξοδο στην περίοδο πίεσης που διανύουμε. Η Αφροδίτη, βέβαια, που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της, μπορεί να επιβαρύνει τη συναισθηματική μας κατάσταση και να μας σπρώξει σε λάθος επιλογές – προσοχή στο πώς διαχειρίζεστε το παρελθόν.

Παράλληλα, στην ίδια χρονική περίοδο, ο Δίας και ο Πλούτωνας συναντιούνται επίσης σε Σύνοδο, στον Αιγόκερω. Σταθερές βάσεις και δομές δοκιμάζονται. Δεν είναι τυχαίο που περνάμε μία περίοδο όπου διαμαρτυρίες κατά του κατεστημένου εμφανίζονται παντού. Κάθε τι που δεν έχει βάση σε δίκαιες αποφάσεις και θεμέλια σεβασμού, αρχίζει και εμφανίζει ρωγμές. Οτιδήποτε έχουμε χτίσει που δεν έχει προοπτική να μας προσφέρει παραγωγικά στη ζωή μας, πρόκειται να αρχίσει επίσης να “τρίζει” εκ θεμελίων. Μην πέσετε στην παγίδα να αρχίσετε να αμφισβητείτε τα πάντα και τους πάντες: οτιδήποτε δεν έχει σταθερές βάσεις, θα φανεί από μόνο του, ό,τι είναι καιρός να φύγει από τη ζωή σας θα έχει αρχίσει ήδη να τρεμοπαίζει. Δώστε χώρο στην αλλαγή και συνεχίστε να δουλεύετε προς τη σταθεροποίηση των επενδύσεων στις οποίες έχετε δώσει το χρόνο και τον κόπο σας, διαπιστώνοντας πως αντέχουν στο χρόνο και αποδίδουν αναλογικά.

Σε κάθε περίπτωση, μία κυρίαρχη, καλή συμβουλή, είναι η εξής: επενδύστε στη χαρά. Η χαρά, σε περιόδους δύσκολων καιρών, είναι το κύριο γιατρικό: επενδύστε σε αυτά που δίνουν ανάσα στο νου σας. Επενδύστε σε αυτά που δε σας κάνουν να αισθάνεστε πως πάτε κόντρα στο ρεύμα. Αν νιώθετε πως κάτι σας κουράζει υπερβολικά ή οι συνθήκες σας εξαντλούν και σας ωθούν να παλεύετε συνέχεια κόντρα στο ρεύμα, σκεφτείτε πως όλοι τώρα παλεύουν να περάσουν τη δική τους συναισθηματική φόρτιση στα ίδια νερά και να πλεύσουν προς τη δική τους κατεύθυνση, ταράζοντας ολόκληρο το υδάτινο σώμα. Βρείτε το δικό σας, απάνεμο σημείο και απλά, επιπλεύστε. Αφήστε την ταραγμένη περίοδο να παρέλθει, ακούστε τον εαυτό σας και μην παλεύετε με τα βαθιά. Η ηρεμία δίνει χώρο στη λογική και τη λογική, αυτήν την περίοδο, τη χρειαζόμαστε. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest