Πάρε τον εαυτό σου πίσω! – Ελένη

Ζούμε στην εποχή της ατελείωτης απόρριψης και αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να το συνηθίσεις. Δεν υπάρχει λόγος για βαρετές εισαγωγές για να μπεις στο θέμα, παρά μόνο πραγματική θετική ενέργεια. Μην περιμένεις πως θα υπάρξει κάποιος άλλος για να αγαπήσει αυτό που είσαι, αν πρώτα δεν τον αγαπήσεις εσύ.

Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα που σου μαθαίνουν «τεχνικές» για να τον αποδεχθείς, όμως ο μόνος τρόπος είναι να είσαι ρεαλιστής και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου με γενναιότητα . Για αυτό και εμπειρικά έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα-συμβουλές:

  • Δεν θα αρέσεις σε όλους. Δεν γίνεται, καθώς και εσύ δεν αγαπάς όλο τον κόσμο. Για αυτό επέλεξε να είσαι ο εαυτός σου-χωρίς να σημαίνει πως δεν χρειάζεται βελτίωση. Όμως, αν αφήσεις τους άλλους να γνωρίσουν την αλήθεια σου, τότε αυτούς που θα αφήσεις να τρυπώσουν στη ζωή σου, θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι.
  • Βάλε τα όρια σου χωρίς εκπτώσεις. Μπορεί καμιά φορά να φαίνεσαι σκληρός, όμως όσο χώρο αφήσεις, τόσο πιο πολύ θα διεισδύουν μέσα σου και άτομα που δεν θες πραγματικά. Οι άνθρωποι είναι μαγευτικά και επικίνδυνα όντα και δυστυχώς έχουν την τάση να σου παρουσιάζουν τον «καλό» τους εαυτό στην αρχή μέχρι να σε κερδίσουν. Καλό είναι να τους δείξεις λοιπόν, πως μέχρι εκεί πρέπει να μείνουν.
  • Είσαι τέλεια με τα ψεγάδια σου. Πάντα μου φαινόντουσαν “αστείοι”, οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως παιδιά θαύματα. Αυτοί που από τα πέντε τους μιλάνε 5 γλώσσες άπταιστα, παίζουν μπαλαλάϊκα με τα δάχτυλα των ποδιών τους και ταυτόχρονα χορεύουν κλακέτες. Εσύ λοιπόν που δεν τα κάνεις όλα αυτά, μπορώ να σου πω, πως έχεις πιο ενδιαφέρον, γιατί θα έχεις όλη την ζωή μπροστά σου για να μάθεις τα μισά από αυτά και αν.
  • Κόψε τις κακές παρέες. Προφανώς, δεν μιλάω για τον φίλο σου τον «Μπάμπη» που έχει φάει 25 χρόνια φυλακή, αλλά για τους τοξικούς ανθρώπους που μόνο κακό σου προσφέρουν. Είναι μεγάλη απελεύθερωση να απομακρύνεσαι από γνωστούς και φίλους, που σε ντύνουν με «πικρόχολα» σχόλια για το «καλό» σου. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να σε βελτιώσουν-που τότε είναι σπάνιοι φίλοι και πρέπει να τους κρατήσεις- θα σου πουν την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι, αλλά θα έχουν να σου αντιπροτείνουν κάποια σωστή ιδέα για να σε βοηθήσουν.

Προσοχή, σε αυτούς που σε ωθούν να λύσεις τα δικά τους απωθημένα.

  • Τέλος, μη σκέφτεσαι το «τι θα πει ο κόσμος». Πάντα θα λέει, όπως λες και εσύ για αυτόν. Αν δεν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι. Αλλά και να έχει κάποια βάση, κανείς δεν γνωρίζει το τι πραγματικά σε οδήγεισαι για να είσαι έτσι.

Εν κατακλείδι, σημασία έχει να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις στη ζωή, ώστε τα σωστά και τα λάθη να είναι δικά σου. Τότε μόνο θα έχεις πάρει πίσω τον «εαυτό» σου από τον γείτονα, τον προϊστάμενο και τον ξερόλα που συναντάς κάθε μέρα.

Βάλε θετικούς ανθρώπους στην καθημερινότητα σου και κόψε τα περιττά!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest