Κάνε ένα βήμα – μίκρυνε το φόβο

Υπάρχουν κάποιες φορές που κάποιοι άνθρωποι…δε σου αρέσουν.

Έχεις αναρωτηθεί άραγε γιατί;

Αν πάμε από την πεπατημένη οδό, θα βρούμε ατάκες, όπως: “έχεις κάποιο παρόμοιο στοιχείο μέσα σου”, “κάποιον σου θυμίζει ασυνείδητα” κτλ. Το πιο πιθανό είναι ότι όντως δε χρειάζεται να ψάξουμε το άτομο, αλλά εμάς. Πολλές φορές, όχι φυσικά πάντα, η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα στις διαφορετικές αποχρώσεις του φόβου.

Ο φόβος δίνει χρώματα που δεν ξέραμε. Δεν είναι ένα μονόχρωμο συναίσθημα. Η διαβαθμίσεις του είναι άπειρες. Τι θέλουμε να κρατήσουμε κρυφό; Τι φοβόμαστε μη δούν οι άλλοι; Τι φοβόμαστε τελικά από τον εαυτό μας; Ποια είναι τα θυμωμένα μυστικά που επιδέξια περιτυλίχτηκαν με φόβο, ώστε, τουλάχιστον, να μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε σε εμάς; Γιατί, ως φοβισμένος, είστε θύμα, ενώ ως θυμωμένος, είστε θύτης!

Δείτε τους φόβους σας και θα δείτε άμεσα ότι τα άτομα που αντιπαθείτε θα λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι φοβάται και μη λιγοψυχήσετε μπροστά στις απαντήσεις που θα έρθουν. Αλλιώς, απλά, θα σας παραπλανήσετε ακόμη μία φορά. 

Η γενναιότητα, εν τέλει, δεν είναι κάτι που κραυγάζει. Έρχεται από κάποιον που αποδέχτηκε το φόβο του και πήγε ένα βήμα παρακάτω. Όσο πιο πολλά βήματα συνεχίζετε να κάνετε, τόσο πιο μικρός γίνεται ο φόβος. 

  • Shakila 
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu