32ο διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου – Shakila

Είχα τη χαρά να παρευρεθώ στο 32ο διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. 

Η κάθε βραδιά ήταν μοναδική. Η ποιότητα των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος με εντυπωσίασε.

Παρακολούθησα τη βραδιά πιάνου με τον Aulon Bino, όπως και τα δρώμενα “Ψαρεύοντας έρχεται η Θάλασσα” με τραγούδια του Γεώργιου Κουρουπού σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και τη “Συνέλευση των Ζώων“, ένα μουσικό παραμύθι, και πάλι του Γιώργου Κουρουπού με τους Τάση Χριστογιαννόπουλο (βαρύτονος), την Ιουλίτα Ηλιοπούλου στην απαγγελία και το Γιάννη Τσακαλιώτη στο πιάνο.

Σειρά είχε το “Αγαπημένο μου Ημερολόγιο” με τη Μάρθα Τομπουλίδου στην αφήγηση, το Marino Tarnana στο τραγούδι και τον Aulo Bino στο πιάνο.

Τέλος, το δρώμενο “Απόψε τα Μεσάνυχτα” ήταν ένα σύνολο από τραγούδια ελλήνων συνθετών ερμηνευμένων από τη Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο) και το Σταύρο Διαμαντόπουλο στο πιάνο.

Κάθε ένας από τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος ήταν εξαιρετικός. Προσωπικό αγαπημένο που με άγγιξε ήταν το “Αγαπημένο μου ημερολόγιο” και η ερμηνεία της Μάρθας Τομπουλίδου, ένα έργο που πιστεύω πως μιλά στην καρδιά της κάθε γυναίκας. Αξιοσημείωτο επίσης στο Φεστιβάλ ως σύνολο είναι πως οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με δωρεάν είσοδο για το κοινό. 

Το 33ο Φεστιβαλ πρόκειται να με βρει ξανά εκεί, καθώς βρίσκω την εκδήλωση ξεκάθαρα άξια να υποστηριχθεί, καθώς ανοίγει την καρδιά και το πνεύμα – ένα άνοιγμα απαραίτητο για τους καιρούς που διανύουμε.

Εγκάρδια συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στους διοργανωτές, στους καλλιτέχνες, όπως και στο Δήμο Πορτοχελίου. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να τιμήσετε την εκδήλωση.

[Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο αποτελεί την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου, όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβαλ και τις δράσεις του: https://phifestival.com/ ]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest