Χαρά Αληθινή – Ερίνα

“Πόσες φορές αλήθεια συναρμολόγησες τη διαμελισμένη σου ψυχή…; Σάμπως θυμάσαι…;

Πόσες νύχτες τρύπησες, για να βγεις στο φως…; Πόση βροχή κατάπιες…; Πόσους ανέμους έκρυψες στην αγκαλιά σου…;

Όταν μετράω τα κουμπιά της ψυχής μου, πάντα μου λείπουν μερικά. Τα ‘χασα; Μου τα κλέψανε; Τα κατάπια; Τα χάρισα; Κύριος οίδε. Άντε τώρα να την κουμπώσω τη ρημάδα. Άντε να την προφυλάξω…”

Αλκυόνη Παπαδάκη

Πόσες φόρες βρεθήκατε στη θέση εκείνου που τα έχει δώσει όλα και να μην έχει πάρει τίποτα πίσω;

Πόσες φορές προσπαθήσατε να κάνετε το παν για ανθρώπους που αγαπάτε και τελικά να μην σας το αναγνώρισαν; Πόσες φορές δώσατε την καρδιά σας και τελικά σας την πλήγωσαν;

Πολλές … Πότε όμως λέμε φτάνει; Και αυτό το ‘’φτάνει’’ θα το πούμε όταν αδειάσουμε εντελώς μέσα μας;

Γιατί να χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί; Γιατί να μένεις μισός και να γεμίζουν οι άλλοι τα κενά τους εις βάρος σου; Δε χρωστάμε σε κανέναν τίποτα. Την Ψυχή μας την δίνουμε εκεί που μας εκτιμάνε και ενδιαφέρονται το ίδιο με μας. Μερικές φορές έπειτα από επαναλαμβανόμενες άσχημες συμπεριφορές έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνεις οτι αυτό δεν ταιριάζει με την ηθική σου και ξέρεις πως για να μην το δεχτείς άλλο αυτό πρέπει να φύγεις.

Δε χρειάζεται να μένεις με τους λάθος ανθρώπους. Να είσαι εκεί που γεμίζει η Ψυχή σου Αγάπη. Εκεί που θα μπορείς να μοιράζεσαι χωρίς να φοβάσαι τίποτα! Να είστε εκεί που η Παρουσία σας γεμίζει τους άλλους με Χαρά αληθινή!

(όπως κάθε Τετάρτη, φωτογραφία και σκέψεις από την Ερίνα Παυλιδάκη)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu