Τα ταξίδια σε μορφώνουν – Ελένη

Την τελευταία δεκαέτια, η αγάπη αλλά και η ανάγκη για ταξίδια έχει αυξηθεί. Το οποίο είναι ευχάριστο πολύ γιατί πλέον δεν αποτελεί προνόμιο των ευκατάστατων, αλλά ένα είδος ψυχαγωγίας και μόρφωσης που πραγματικά αξίζει. 

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

  • Πράγματι γίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλος.
    Το να πας τρεις μέρες στην Τσεχία δεν σε κάνει ακαδημαϊκό. Όμως, ταξιδεύοντας αρκετά και ακόμα καλύτερα ζώντας στο εξωτερικό, έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις άτομα από άλλους πολιτισμούς, να μάθεις την ιστορία τους, να δεχθείς νέα ήθη και έθιμα και ακόμα καλύτερα να δοκιμάσεις να έρθεις κοντά μαζί τους αλλάζοντας τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζεις «σωστά» από τον δικό σου πολιτισμο.

  • Μαθαίνει Γεωγραφία!
    Και  ναι λοιπόν! Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις Γεωγραφία! Καλώς ή κακώς από τα βιβλία μπορείς να μάθεις  κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα δεν θα μάθεις πολλά, εκτός άμα έχεις φωτογραφική μνήμη, το οποίο πράγματι είναι σπουδαίο προσόν. Παρόλα αυτά, ο βιωματικός τρόπος εκπαίδευσης έχει αποδειχτεί ο πιο αποτελεσματικός.

  • Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από την σκληρή πραγματικότητα.
    Το γεγονός πως αλλάζεις «περιβάλλον» από αυτό της ρουτίνας σου, αμέσως σε αποκόβει από τις αρνητικές σκέψεις που σου έρχονται αυτόματα μόνο και μόνο από αυτό. Άρχιζεις να μιλάς για άλλα πράγματα με ανθρώπους που δεν συνδέονται με την καθημερινότητα σου και όλες οι προσλαμβάνουσες είναι διαφορετικές και πρωτόγνωρες από αυτές που έχεις μάθει να έχεις μέχρι τώρα.

  • Μπορεί να δημιουργηθούν νέες ιδέες…

Τα βιώματα μας σε συνδυασμό με τις εμπειρίες ενός ταξιδιού μπορούν να γεννήσουν ή να μεταφέρουν νέες ιδέες. Κάνοντας ένα ταξίδι βλέπεις εικόνες, παίρνεις πληροφορίες και μπορείς να τις συνδυάσεις με στοιχεία της δικής σου κουλτούρας και να δημιουργήσει κάτι νέο. 

Για αυτό, φτιάξε τσάντα, ψάξε προσφορές, πάρε τα μέτρα σου και κάνε δώρο στον εαυτό σου, μια πραγματικά καλή εμπειρία ζωής.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest