Συμβουλές για την παρασκευή Θυμιάματος – Shakila

Μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν, ως οδηγός, στην αρχή της διαδικασίας παρασκευής θυμιάματος, ώστε να κινηθείτε με σεβασμό και ενεργειακή συνέπεια απέναντι στη Φύση και τα υλικά που χρησιμοποιείτε:

Τα βότανα που θα χρησιμοποιήσετε θυμίαμα είναι καλό να τρίβονται με τα χέρια, αν φυσικά είναι φυλλώδη τα βότανα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν χρειάζονται κονιορτοποίηση, χρησιμοποιήστε γουδί. Το χρώμα και το υλικό τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση του θυμιάματος. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να παρασκευάσετε ένα θυμίαμα για διαλογισμό, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό γουδί, καθώς το μέταλλο ελέγχει το ξύλο στον κινέζικο κύκλο των στοιχείων, του οποίου χαρακτηριστικό είναι ο οραματισμός. Σκεφτείτε ολιστικά. Για παράδειγμα, για ένα θυμίαμα αγάπης, χρησιμοποιήστε λευκό γουδί, το οποίο πρώτα το έχετε περάσει με λίγο ροδόνερο, ώστε να δώσει στο μίγμα σας αυτή τη χροιά. Δε θα χρησιμοποιήσετε σε αυτή την περίπτωση ποτέ μεταλλικό γουδί, διότι κόβει και ποτέ από μαύρο μάρμαρο, διότι αυτό το υλικό έχει ως σκοπό την αποκοπή και τον καθαρισμό.

Απαραίτητο στοιχείο για ένα δυνατό θυμίαμα, είναι να είστε συγκεντρωμένοι και να έχετε δηλώσει ξεκάθαρα το σκοπό παρασκευής του, έτσι ώστε όλη η ενέργεια να είναι προσηλωμένη στο μαγνητισμό των αντίστοιχων ποιοτήτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναλαμβάνετε ένα mantra ή μία δήλωση, σχετική με το σκοπό σας. Ακόμη, είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας τη φάση της Σελήνης. Για παράδειγμα, ένα θυμίαμα αγάπης, είναι καλύτερο να παρασκευαστεί κατά την περίοδο γέμισης του φεγγαριού.

Προσπαθήστε πάντα να λειτουργείτε με σεβασμό προς τη Φύση. Χρησιμοποιήστε όση ποσότητα υλικών χρειάζεστε και όχι παραπάνω. Μην φέρεστε με υπερκαταναλωτικό πνεύμα απέναντι στα υλικά της Μητέρας Γης. Μην ξεχνάτε ποτέ να της προσφέρετε τη βοήθειά σας, είτε καθαρίζοντας μία παραλία, είτε προσφέροντας μία βοήθεια σε μία οικολογική οργάνωση, είτε σώζοντας κάποιο αδέσποτο ζώο σε ανάγκη. Αν ονομάζετε τον εαυτό σας έναν άνθρωπο που δουλεύει μέσα από τα στοιχεία της Φύσης, το πρώτο που πρέπει να βρείτε μέσα στον εαυτό σας, δεν είναι το τι μπορείτε να πάρετε από τη Φύση, αλλά τι μπορείτε να δώσετε σε αυτήν. Αν αποφασίσετε να συλλέξετε μόνοι σας τα υλικά σας από τη γη, όπως τα λουλούδια, τα φυτά, τους καρπούς και οποιοδήποτε άλλο υλικό της Φύσης, δείξτε αγάπη και σεβασμό: μην τα ξεριζώσετε, πάρτε όσο χρειάζεστε και μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε το φυτό, έστω και αν πήρατε από αυτό ένα μόνο πεταλάκι.

 

[Απόσπασμα από το “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔίονΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest