Πόρος: Το ακατέργαστο διαμάντι του Σαρωνικού – Ελένη

Μοναστήρι

Ο Πόρος είναι ένα μικρό νησί που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την Αθήνα. Είναι 1 ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά-αν πας με το δελφίνι- ή 2 ώρες αν πας με το συμβατικό πλοίο που περνά από την Αίγινα και τα Μέθανα.

Ο γύρος του νησιού παίρνει μόνο 45 λεπτά, αν έχεις το δικό σου όχημα και κάνεις μερικές στάσεις. Έχει 5 όμορφες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς. Η πιο διάσημη και οργανωμένη παραλία είναι το Ασκέλι. Η ακτογραμμή είναι μεγάλη, μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ και υπάρχουν διάφορα καφέ και ταβέρνες.

Ασκέλι
Μοναστήρι

Αν πάλι θες μια πιο ατμοσφαιρική παραλία, μπορείς να πας στο Μοναστήρι. Όπως λέει το όνομα του, απολαμβάνεις το μπάνιο σου βλέποντας την μονή Ζωοδόχου Πηγής. Αν πάλι είσαι πιο ρομαντικός θα επιλέξεις την παραλία της Αγάπης (Love beach). Είναι ένα μικρός κόλπος που έχει γύρω γύρω δέντρα και για να την προσεγγίσεις πρέπει να κατέβεις κάμποσα σκαλιά. Το μόνο αρνητικό είναι ο συνωστισμός που δημιουργείται μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος που σίγουρα θα το λατρέψεις.

Εξίσου εντυπωσιακή παραλία είναι ο Ρωσικός Ναύσταθμος. Είναι άνετα ένα κινηματογραφικό τοπίο για ταινίες όπως ο λοχαγός Κορέλι, ωστόσο είναι μια λιγότερο οργανωμένη παραλία και μπορεί να συναντήσεις μερικές μέδουσες.

Ο Πόρος έχει και νυχτερινή ζωή. Όμως, μην περιμένεις ξέφρενα πάρτι και ατελείωτο κλάμπινγκ. Είναι ένα νησί για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα μπάνια σου. Έχει απίστευτα φυσικά τοπία και αν επιχειρήσεις να κάνεις τον γύρο του νησιού, αφού ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται από παρθένα δάση.

 

Σε γενικές γραμμές είναι ένα νησί που είτε θα απολαύσεις, είτε θα σε απογοητεύσει. Οι γνώμες διίστανται. Προσωπικά πιστεύω πως είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός κοντά στην Αθήνα, φεύγεις από τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης και καταλήγεις στην απόλυτη ηρεμία ενός όμορφου μικρού νησιού.

Ρώσικος Ναύσταθμος

 

Love Beach
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest