Πρώτα φρόντισε εσένα – Shakila

Αγαπημένες μου γυναίκες,

Το γράφω ξανά και ξανά: μην αφήνετε τον εαυτό σας “στην απέξω” τρέχοντας να προλάβετε τις καθημερινές δουλειές. Δεν μπορείτε να τρέχετε για όλα, εκτός από εσάς. Δεν είναι πολυτέλεια να σας προσέχετε. Δεν είναι υπερβολή να δίνετε σε εσάς στιγμές. Δεν είναι έλλειψη αγάπης για την οικογένεια, τους φίλους ή ότι άλλο περιλαμβάνει το καθημερινό σας πρόγραμμα φροντίδας το να δείχνετε αγάπη και σε εσάς.

Δεν είναι εγωισμός να σκέφτεστε και εσάς. 

Όλα και όλοι περνούν από εσάς. Τους στηρίζετε, τους φροντίζετε, τους προσέχετε. Για πόσο, όμως, αν εσείς δεν τροφοδοτείστε; Τίποτα και κανένας δεν είναι ανεξάντλητος. Οπότε, για να συνεχίσετε να αποδίδετε με τον καλύτερο τρόπο, για όλα αυτά που υποστηρίζετε, χρειάζεται να δώσετε τα αντίστοιχα και σε εσάς.

Καθορίστε μία μέρα ή κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα που θα τις αφιερώνετε μόνο για εσάς. Μην αθετήσετε αυτήν τη συμφωνία με τον εαυτό σας για κάποιο λόγο – τουλάχιστον, όχι πραγματικά σοβαρό. Πετάξτε την ενοχή από επάνω σας και απολαύστε. Χαρείτε και γεμίστε ξανά με δύναμη και ενέργεια.

Όταν προσκολούμαστε στο “πρέπει”, χάνουμε τελικά τη ζωή μας, χωρίς να έχουμε βρει μια στιγμή να χαρούμε. Έτσι, η γλύκα του επιτεύγματος χάνεται και μένει μόνο η κούραση. Δεν αξίζει, αγαπημένες μου. Γιατί, αργά ή γρήγορα θα θυμώσετε: με εσάς, τους άλλους, την κατάσταση.

Σταματήστε να τρέχετε και πάρτε μικρές ανάσες ζωής. Αυτό θα αλλάξει την οπτική σας και σιγά σιγά όλον τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε όλη την ύπαρξή σας.

Χαρείτε. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest