Πού έχασες στον Έρωτα; – Chandra

Η Αφροδίτη στους Διδύμους, από σήμερα, περνά σε Ανάδρομη φορά. Ο Ερμής, επίσης στους Διδύμους. Ο Άρης περνά από αύριο στους Ιχθείς. Ο Κρόνος, επίσης ανάδρομος, στον Υδροχόο, Εξαγωνίζει τώρα τον Ερμή στο αέρινο ζώδιο της δυαδικότητας. Τι μαθαίνουμε και τι κατανοούμε τώρα, σε αυτήν την παράξενη περίοδο; *Η Αφροδίτη στο ζώδιο του νομίσματος με τις δύο όψεις, παίρνει χρόνο και επαναθεωρεί τα βήματά της, την επισκέπτεται ξανά το παρελθόν ή απλά το επαναφέρει στη μνήμη της. *Ο Ερμής είναι στην Κυριαρχία του, μα πόσες αντιφατικές όψεις τον κάνουν να πρέπει να γίνει αγγελιοφόρος για τόσα διασταυρούμενα μηνύματα! *Ο Άρης, με μία δόση ονειροπόλα και ψευδαισθησιακή, επηρεάζεται επίσης από μία διαδυκότητα. *Ο Κρόνος συμβαδίζει με την Αφροδίτη στην επαναθεώρηση του παρελθόντος – έχει μαθήματα να εξετάσει, σε σχέση με τη μεγάλη εικόνα του πώς διαχειριζόμαστε το “Εγώ” μέσα στο “Όλον”.

Επικοινωνία και νοητική διεργασία, για όλους μας, σε πλήρη κίνηση, με τον Ερμή στους Διδύμους, σαφώς. Μα η Αφροδίτη στην ίδια θέση, ανάδρομη πλέον, επανεξετάζει και αναθεωρεί, όπως είπαμε, το παρελθόν μας, το οποίο ίσως τώρα, μας επισκέπτεται: πού έγιναν λάθη, τα οποία ίσως μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει για να μας μεταφέρει μηνύματα για το πώς να αγαπούμε πιο αποτελεσματικά, πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά; Παράλληλα, ο Κρόνος, επίσης ανάδρομος, στο αέρινο ζώδιο του Υδροχόου, σε Εξάγωνο με τον Ερμή, φροντίζει τα μηνύματα που λαμβάνουμε να έχουν πάντα διδακτικό χαρακτήρα και να συνδέονται μόνιμα, με κάποιο τρόπο, με τα μαθήματα που ήδη έχουμε ξεκινήσει να παίρνουμε εδώ και καιρό, με “μαθητείες” σε σχέση με τους άλλους, που αφήσαμε ίσως στη μέση στο παρελθόν.

Όλα καλά ως εδώ στο επίπεδο του νου – μπερδεμένα σίγουρα, με κίνηση και συνεχή παρουσία του παρελθόντος και ίσως αναμάσηση (οπότε, προσοχή, ώστε το παρελθόν, όταν έρχεται στο προσκήνιο να είναι παραγωγικό και όχι απλά καταναλωτικό για το παρόν!) Τι γίνεται, όμως, στον τομέα της δράσης; Ο Άρης περνά στους Ιχθείς αύριο, σε ένα περιβάλλον πολύ πιο αργό και ονειροπόλο, πολύ πιο άπιαστο και θεωρητικό. Ονειρικά και βασισμένα στο ένστικτο και τη διαίσθηση όσα κάνουμε – προσοχή λοιπόν στις ψευδείς αντιλήψεις.

Η δυαδικότητα στο προσκήνιο με όλες τις όψεις που επικρατούν, με τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος να μη μας αφήνουν εύκολα να διακρίνουμε πού είναι το σωστό και πού το λάθος. Τα χρώματα παύουν να είναι απόλυτα και παίζουν με τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Το άσπρο και το μαύρο γίνονται τώρα γκρι. Χρειάζεται ο συνδυασμός του ενστίκτου, της προσεκτικής σκέψης, αλλά και της εμπειρίας από τα προηγούμενα μαθήματά μας, ώστε να διακρίνουμε πώς πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον.

Κυρίαρχο ρόλο τώρα, πολύ πιθανόν να παίξουν οι ερωτικές σχέσεις. Αυτές που κρίθηκαν και τελείωσαν άδοξα, αυτές που παρεξηγήθηκαν ή κατέληξαν με τρόπο απότομο. Εξηγήσεις, παρεξηγήσεις, παρανοήσεις, λόγια που δεν ειπώθηκαν μπορεί να έρθουν να μας συναντήσουν τώρα, σαν καθυστερημένες προσθήκες στις παλαιότερες ιστορίες. Χρειάζεται τεράστια προσοχή στο να διακρίνουμε τα όρια μεταξύ πλάνης και απόδοσης δικαιοσύνης – δηλαδή το ποια λόγια χρειαζόταν όντως να ακουστούν και ήρθε η ώρα, έστω και καθυστερημένα και το ποια λόγια έρχονται για να μας τραβήξουν και πάλι σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.

Το κυρίαρχο που πρέπει να πάρουμε από την όλη περίοδο σαν επιμύθιο, είναι ίσως μία ισχυρή εντύπωση του σε ποια σημεία οι ίδιοι σφάλαμε στην επικοινωνία – όχι μόνο με τον άλλο στον έρωτα, αλλά και με τον εαυτό μας, ως ερωτευμένοι, στο παρελθόν. Θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στη μελλοντική μας σύνδεση με τους άλλους, με το ταίρι μας, αλλά και στην ισορροπία μας στο εσωτερικό μας νόμισμα με τις δύο μας όψεις – το Φως και τη Σκιά μας.

Ας είναι η Τύχη μαζί μας!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest