Παπαδοσυνέδριο Παπαδογονιμότητας – Samka

Εσύ φταις. Εσύ και μόνο εσύ. Που μου’ θελες καριέρα. Που πήραν τα μυαλά σου αέρα με τα Πανεπιστήμια. Που δεν είχες τα μυαλά μες στο κεφάλι σου να βρεις ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. Που τα σημερινά κορίτσια έχετε ξεχάσει τις παραδοσιακές αξίες (ΠΑΤΡΙΣ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ). Που θέλετε να γίνετε άντρες. Που να την χέσω εγώ την μόρφωση.

Εσύ φταις. Για την υπογεννητικότητα της χώρας. Όχι οι μισθοί που έχουν πέσει στα 540 ευρώ. Η πανάκριβη ζωή. Η τεράστια κρίση στις σχέσεις. Το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Η μηδενική στήριξη στο γεννημένο παιδί (ενώ όλοι κόπτονται για το αγέννητο). Η ανεργία. Η φτώχεια. Και κερασάκι στην τούρτα η δυστοπική κατάσταση που ζούμε, να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας μετά τις 9.00 το βράδυ, να απαγορεύονται οι συναθροίσεις, να είμαστε έγκλειστοι ο καθένας στον κλουβί του με το Netflix και το tinder.

Εσύ φταις. Όχι οι άντρες που ρε παιδί μου, ένα πράγμα περίεργο, όλοι επιθυμούν να παντρευτούν διακαώς. Ψοφάνε ρε παιδί μου για δέσμευση και είναι απολύτως διατεθειμένοι και έτοιμοι για οικογένεια ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. Δεν ψωλαρμενίζουν μ’ ένα freddo κι μια μπίρα μέχρι τα 50. Και σ’ εκείνη την ηλικία το σπερματοζωάριο είναι turbo. Η γονιμοποίηση είναι θέμα δευτερολέπτων.

Εσύ φταις. Και τώρα; Είσαι 43 και άτεκνη. Άρα είσαι Ο ΚΑΤΙΜΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κοπελιά. Ειδικά αν είσαι και ανύπαντρη, είσαι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Είσαι αξιολύπητη. ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΠΑΔΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, οργανωμένο από μεγαλογιατρούς με μεγάλη ευαισθησία (φτάνει να έχεις πάνω σου καμιά 20.000 € για τα πρώτα έξοδα). Με ομιλητές υπουργούς φιλόλογους και δικηγόρους, ειδήμονες όπως καταλαβαίνεις στην γυναικεία γονιμότητα, μια και στα νιάτα τους υπήρξαν «ακτιβιστές της δεξιάς» που βγαίναν παγανιά με τα τσεκούρια. Οι περισσότεροι ομιλητές είναι Μητροπολίτες και Πρωτοσύγκελλοι. Μπορεί να έχουν ορκιστεί αγαμία αλλά είναι ειδήμονες σε θέματα κρίνων και λοιπών μεθόδων γονιμοποίησης. Γυναίκες ομιλήτριες δεν έχει. Πήγαν στην κουζίνα τους να πλύνουν κάνα πιάτο.

Σπεύσε! Προφανώς δεν είχες ενημερωθεί σωστά για αυτό δεν έχεις κάνει παιδιά ακόμα. Να η ευκαιρία σου να σ’ ενημερώσουν οι άνθρωποι που ΞΕΡΟΥΝ. Και δεν είναι του πεταματού το συνέδριο, είναι και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, την στήριξη της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ.

Τι; Απέσυρε τη στήριξή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Και η ΕΡΤ; Και το ΑΠΕ-ΜΠΕ; Μα γιατί ρε παιδιά; Δεν είχαν καταλάβει καλά, είπανε, θα μπερδεύτηκαν φαίνεται. Κάτι μου θυμίζει αυτό, να δεις τι μου θυμίζει, α ναι, τις κατσαρίδες πώς σκορπίζονται όταν εμφανίζεται το bygone. Τα ποντίκια πώς βουτάνε στη θάλασσα πριν βουλιάξει το πλοίο.

Μα για κοίτα! Το Συνέδριο ακυρώθηκε. Πολύ κρίμα. Καταστεναχωρήθηκα.


Samka (Whitepoint): Καλλιτέχνιδα, με πολλές πνευματικές ανησυχίες, ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την μουσική και τη γραφή

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest