Πανσέληνος του Βεσάκ 2021 – Chandra

Όπως κάθε χρόνο, η Πανσέληνος του Βεσακ στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού και φέτος το Μάιο σηματοδοτεί μια από τις πιο βαθιά πνευματικές στιγμές του έτους, αλλά και μια από τις πιο φωτεινές. Η στιγμή όπου το Φεγγάρι φωτίζει τις πιο βαθιές πτυχές της ψυχής μας ήρθε, ώστε να σηκώσουμε τα μάτια από τον εσωτερικό μας κόσμο με μεγαλύτερη γνώση. Από εδώ και εμπρός ατενίζουμε μπροστά, έχοντας ολοκληρώσει μια σημαντική περίοδο γνωριμίας με κάθε πλευρά μας – είτε την έβλεπε ως τώρα το φως, είτε όχι.

Η Πανσέληνος φιλοξενείται στο ζώδιο του Σκορπιού σε άμεση αντίθεση, εκτός από τον Ήλιο, και με τη θέση της Αφροδίτης και του Ερμή. Αντιστοίχως, καταλαβαίνουμε ότι ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται σε απόλυτη Σύνοδο στο ζώδιο του Ταύρου. Εξαιρετικό πάθος και λαχτάρα χαρακτηρίζουν την περίοδο, με θέληση να εκφράσουμε άμεσα τις επιθυμίες μας και να δούμε όσα η καρδιά μας ποθεί να εκπληρώνονται. Φτάνει πια με την αναμονή. Είναι μια καλή περίοδος να εκφράσουμε χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος όσον αφορά κάθε τι που δεν έχουμε παραδεχτεί πως θέλουμε να διεκδικήσουμε για τη ζωή μας. Από την άλλη πλευρά, η θέση της Σελήνης μας καλεί να σκεφτούμε καλά αν αυτό που διεκδικούμε είναι από πείσμα ή πραγματική εσωτερική μας ανάγκη. Με προσεκτική θεώρηση του εαυτού μας και μέσα από όλα μάθαμε τόσον καιρό ας αναλογιστούμε αν πράγματι αυτό που επιθυμούμε είναι επιθυμία ψυχής ή ένα καπρίτσιο. Αν είναι κάτι που η ψυχή ποθεί, ας μη φοβηθούμε να μιλήσουμε ανοιχτά!

Η θεση του Ουρανού ευνοεί την ανατρεπτική σκέψη και τις αλλαγές απέναντι στον τρόπο δράσης που ακολουθούσαμε μέχρι τώρα. Καλό είναι να μη διστάσουμε να αναταράξουμε λίγο τα δεδομένα και να βγούμε από τη βολή μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε. Ας είμαστε όμως παράλληλα προετοιμασμένοι για απροσδόκητα αποτελέσματα και για απόλυτες αλλαγές στον περίγυρο – αν επιδιώξουμε την αλλαγή, ας είμαστε έτοιμη να την αντιμετωπίσουμε σε διάφορα επίπεδα, τόσο έξω όσο και μέσα μας, όχι μόνο στο επίπεδο που μας βολεύει.

Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Καρκίνου λειτουργεί εν γένει ευνοϊκά σε σχέση με τη σημερινή Πανσέληνο. Τη γεμίζει ευαισθησία και βοηθά να λειτουργήσει ένα δίκτυο στήριξης από οικογένεια και άτομα που μας νοιάζονται γύρω μας, όταν αντιμετωπίσουμε φόβους ή δισταγμό απέναντι στην αλλαγή. Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι πως ο συναισθηματικός μας κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει τώρα περισσότερες εναλλαγές, να γίνουμε ευερέθιστοι ή υπερευαίσθητοι χωρίς λόγο και να αντιμετωπίσουμε ίσως το αποτέλεσμα συσσωρευμένης πίεσης που δεν έχουμε εξωτερικεύσει ως τώρα. Γι’ αυτό χρειάζεται σύνεση, υπομονή, κατανόηση απέναντι στον εαυτό μας, χρόνος και επικοινωνία μας τους ανθρώπους που θεωρούμε σημαντικούς γύρω μας.

Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε στο νου μας το εξής: η Πανσέληνος αυτή είναι μια Πανσέληνος φώτισης, ενσυναίσθησης και συνειδητοποίησης του σκοπού μας για το χρόνο που διανύουμε. Είναι μια ιερή στιγμή για τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Ας την τιμήσουμε με τον τρόπο που της αξίζει.

Χαρουμενο Βεσακ!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest