Πανσέληνος Ιουνίου – Βραχώδες τοπίο – Chandra

Απόψε, το βράδυ τις 5ης Ιουνίου, το πρώτο γεμάτο Φεγγάρι του καλοκαιριού θα φανεί από το ζώδιο του Τοξότη, με Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς (φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη σκιάζεται ελαφρώς από το αποτύπωμα της Γης). Από το ζώδιο αυτό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάδρομη Αφροδίτη, στο ζώδιο των Διδύμων, όπου βρίσκεται σε απόλυτη Σύνοδο με τον Ήλιο. Η ξεγνοιασιά και η επαφή με τους άλλους είναι επιτακτικές ανάγκες και μας επαναφέρουν, μέσω των όψεων που επικρατούν, σε παρελθοντικές επιθυμίες και απωθημένα που θέλουμε να ικανοποιήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες. Τώρα αντιμετωπίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο: έχουμε χώρο μέσα μας για να ικανοποιήσουμε αυτά που δεν ικανοποιήσαμε στο παρελθόν; Ή θα θεωρήσουμε την παρελθοντολογία χαμένο χρόνο; Κάτι τέτοιο θα μας εξελίξει ή θα μας κάνει να τσαλαβουτάμε στα ίδια νερά, που θα μας πετούν στα ίδια, κοφτερά βράχια που μας πλήγωσαν;

Η εισαγωγή μου, σχεδόν, τα είπε όλα. Η αποψινή Πανσέληνος δε βρίσκεται μόνο σε αντίθεση με τον Ήλιο – όπως κάθε Πανσέληνος κάνει, λογικά – αλλά και με την Αφροδίτη που βρίσκεται σε Σύνοδο με τον Ήλιο, παρά βρίσκεται και σε απόλυτη θέση Τετραγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Σε Κυριαρχία, ο Ποσειδών μας υπενθυμίζει πως, ναι μεν η περίοδος είναι τέτοια που επιτρέπει έμπνευση, ενσυναίσθηση και οραματισμό καλλιτεχνικής σύλληψης, ειδικά μέσα από την επαφή μας με τους άλλους, καραδοκεί όμως πάντοτε και η πιθανότητα να περιπέσουμε σε ψευδαισθήσεις και να παραδοθούμε σε έξεις και συνήθειες που καταλήγουν να γίνονται εθισμοί που μας κατατρώνε. Αν κάτι δηλαδή, αυτόν τον καιρό, ξεκινήσει με ξεγνοιασιά και με την πρόθεση να καλύψει τα περασμένα μας παράπονα, τις ανάγκες που έμειναν ακάλυπτες, το πνευματικό ή συναισθηματικό μας κενό να ανακαλύψουμε όσα έμειναν ανεξερεύνητα “κενά” στην επαφή μας με τους άλλους, μπορεί να καταλήξουμε χωρίς να το καταλάβουμε σε μία καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι στους άλλους ή απέναντι στην ίδια τη διαδικασία. 

Οι καιροί θέλουν προσοχή.

Φανταστείτε τα νερά ταραγμένα και τον εαυτό μας ως ένα καράβι που ταλανίζεται από κύματα. Η θέση των μεγάλων πλανητών – Δίας, Ουρανός, Κρόνος, και Πλούτων – είναι ακριβώς αυτή που καθορίζει, τόσο τις καιρικές συνθήκες, όσο και τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας: όσο μεγαλύτερη η τροχιά του πλανήτη, τόσο πιο βαθιά στα νερά της θάλασσας η συνθήκη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ίδιος ο Ποσειδών αντικατοπτρίζει τα νερά και, αυτόν τον καιρό, οι όψεις που επηρεάζουν τα πράγματα διαμορφώνουν έναν ωκεανό θολωμένο, αν και γεμάτο μαγικά χρώματα. Η Σελήνη, αυτή που μας καθοδηγεί και φωτίζει τον ουρανό για τον προορισμό μας, είναι μεν φωτεινή και δείνει προς το στόχο ξεκάθαρα – ένα στόχο που οδηγεί στη σύνδεση και τη σύνθεση. Παρόλα αυτά, τα απωθημένα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια είναι τόσα, που μπορούν να μπερδέψουν την επιθυμία της ψυχής και να ταράξουν τον καπετάνιο, κάνοντάς μας να τουμπαρουμε το πλοίο από μόνοι μας.

Κανείς δε θέλει να ναυαγήσει σε θολωμένα νερά, όσο όμορφα χρώματα και αν έχουν. Προσοχή στα συναισθήματά σας και στις συνήθειες που μπορούν να γίνουν εθισμοί αυτόν τον καιρό. Αν υπάρχουν μέσα σας παράπονα, ανάγκη για σύνδεση, ανάγκη για σκοπό, φροντίστε να ξεκινήσετε από μέσα σας ή από σχέσεις όπου γνωρίζετε πως ο δρόμος είναι ήδη στρωμένος, βέβαιος και καθαρός. Εκεί έχετε το χάρτη και η στεριά είναι βέβαιη.

Απολαύστε την Πανσέληνο και εμπιστευτείτε την αγάπη μέσα σας – είναι σίγουρο πως θα σας οδηγήσει με ούριο άνεμο.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest