Ναύπλιο: Διακοπές πίσω στον χρόνο… – Ελένη

Το Ναύπλιο είναι ένας σταθερός και μαγευτικός προορισμός που όλοι αγαπάνε και πραγματικά αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας μας (1828-1833) μετά την Αίγινα και πριν την Αθήνα. Είναι ένα μέρος με πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια και πλούσια ιστορία. Στην Παλιά πόλη του Ναυπλίου θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που δολοφονήθηκε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου του 1833 από τον Γεώργιο & Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη. (φωτο 1)

Επίσης, απέναντι από την πόλη του Ναυπλίου δεσπόζει το επιθαλάσσιο φρούριο Μπούρτζι ή αλλιώς «Καστέλι». Μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί παίρνοντας το βαρκάκι που έχει κανονικά ανά 10’ και το εισιτήριο κοστίζει 4.50 ευρώ. Πλέον, μετά την καραντίνα τα δρομολόγια δυστυχώς είναι πολύ πιο αραιά και καμιά φορά ανύπαρκτα. (φωτο 2)
Επιπλέον, δεν μπορείς να φύγεις από την πόλη χωρίς να επισκεφθείς το Παλαμήδι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς. Μάλιστα, μετά την Ελληνική επανάσταση λειτούργησε ως φυλακή και υπήρξε φυλακισμένος για 11 μήνες ο Κολοκοτρώνης, που ελευθερώθηκε έπειτα από χάρη του Βασιλιά Όθωνα. Όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτό το μνημείο είναι να ανέβετε τα 999 σκαλιά, που στην πραγματικότητα είναι 857… με τα πόδια και όχι με το αμάξι! (φωτό 3).
Τέλος, η νυχτερινή ζωή του Ναυπλίου είναι αρκετά ζωντανή παρά τις περίεργες συνθήκες του Κορωνοϊού. Έχει από τουριστικά μαγαζιά στην πλατεία Συντάγματος μέχρι τοπικά θεματικά μπαρ στα στενά. Φυσικά, πρέπει να αναφέρω πως είναι και η πόλη του παγωτού και του κομπολογιού, εφόσον σε κάθε στενό από τη μια σκανδαλίζεσαι με τα παγωτατζίδικα που έχουν διάφορες πρωτότυπες γεύσεις και από την άλλη σου δημιουργείται η «ανάγκη» να πάρεις ένα κομπολόι σε ό,τι χρώμα σου αρέσει, ακόμα και αν δεν καπνίζεις.
(φωτο 4)
Όμως, μια ολοκληρωμένη βόλτα σε αυτή την πανέμορφη πόλη τελειώνει με ένα ωραίο ρομαντικό περίπατο στην Ακροναυπλιά και στο λιμάνι. Ο φωτισμός, οι φοίνικες και το στοιχείο του νερού δίνουν μια αίσθηση γαλήνης, ενώ το φωτισμένο Παλαμήδι σου δημιουργεί ένα δέος. Γενικά ως προορισμός αξίζει αυτή την περίοδο, γιατί είναι εύκολο προσβάσιμος, αρκετά οικονομικός και διαχρονικός.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest