Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Ξεκινώντας πολυπλανητικά – Chandra

Νέο έτος, νέα δυναμική μέσα στο νου μας! Ξεκινάμε με την ελπίδα πως όλα θα φτιάξουν, όλα θα έρθουν φρέσκα και θα έχουν νέες δυνατότητες να μας προσφέρουν! Δεν είναι άδικο να το βλέπουμε έτσι, σκεπτόμενοι πόσα μαθήματα μαζέψαμε τον προηγούμενο καιρό – και πόσες εναλλαγές τα έφεραν μπροστά μας. Στο δια ταύτα, μία Νέα Σελήνη, που σηματοδοτεί νέο ξεκίνημα, έρχεται με ενέργεια Αιγοκερίσια, με προοπτική δηλαδή να βάλει από την αρχή θεμέλια και τάξη στην εμπειρία μας και σε όσα μάθαμε μέχρι τώρα. Πολλαπλές όψεις μας προσφέρουν ποικιλία στην εμπειρία και υπενθυμίζουν το πολύχρωμο υλικό που έχουμε μαζέψει γύρω μας – το πόσα πράγματα περιλαμβάνει η ζωή μας και μπορεί να το ξεχνάμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι από εμάς χρόνος και λαχτάρα να ανεβάσουμε τη ζωή μας ένα επίπεδο πιο πάνω, ακόμα και αν οι συνθήκες είναι περίεργες.

Ξεκινάμε με την παρουσία της Σελήνης και του Ηλίου – όπως σε κάθε Νέα Σελήνη – στον Αιγόκερω, κάτι που φέρνει αέρα τάξης, ασφάλειας και προγραμματισμού στις ημέρες. Μπορεί να αισθανόμαστε μία κόπωση, να έχουμε ένα αίσθημα ανάγκης για ξεκούραση – σα να βλέπουμε το δάσκαλο ξανά και, από μνήμης να κουραζόμαστε εκ των προτέρων “Αχ, Δάσκαλε, μας έβγαλες το λάδι ως τώρα, τι άλλο χρειάζεται να γίνει;” Τίποτε άλλο, δεν ήρθε για να μας καθίσει πάλι στα θρανία, ήρθε απλά να μας δώσει τα πτυχία μας, μη φοβάστε. Σε Σύνοδο με τον Πλούτωνα η αποψινή Νέα Σελήνη, φέρνει μία περίοδο ξεκινημάτων εσωτερικής αναζήτησης, εξερεύνησης των αναγκών και των επιθυμιών μας. Πέρα από το καθήκον, τα “θέλω” θα αρχίσουν να έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση του Ερμή με το Δία και τον Κρόνο στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου οι τελευταίοι έχουν ήδη – με σημαίες και φανφάρες – συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα – εγκαινιάζει μία περίοδο όπου, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, αλλά και για την παραμονή του Ερμή στον Υδροχόο γενικότερα, θα έρθουμε πιο κοντά μέσω της τεχνολογίας, οι ιδέες θα διασπείρονται ευκολότερα και το όραμά μας, όποιο και αν είναι αυτό, θα βρίσκει διέξοδο, ώστε να εκφράζεται – και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Χρειάζεται προσοχή στο χειρισμό της τεχνολογίας και τη σωστή ερμηνεία του λόγου εξ αποστάσεως, όπως και της στήριξης στα μηχανικά μέσα – πάντα να έχετε το νου σας, ώστε η δουλειά σας να είναι διασωσμένη σε πολλά σημεία, διότι το δίκτυο μπορεί να υπερφορτώσει κάποιες φορές και να χάσουμε σημαντικά στοιχεία. Η επικοινωνία, πάντως, παίρνει φτερά. Μπορεί να μην είναι τόσο προσωπική και θερμή, αλλά μπαίνουν βάση για ανάπτυξη σχεδίων και επέκταση, όσον αφορά οράματα που είχαν μπει στον “πάγο” εδώ και καιρό. 

Ο Άρης βρίσκεται ήδη στο ζώδιο του Ταύρου προκαλώντας ένταση όσον αφορά τα κεκτημένα μας, καθώς και τα κέντρα εξουσίας, αλλά παράλληλα και δίνοντάς μας έξτρα ενέργεια, ώστε να κατακτήσουμε στόχους που αφορούν τα υλικά αγαθά και τον τρόπο ζωής που πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, εφόσον το επιθυμούμε, αρκεί να εξασφαλίσουμε τον τρόπο να ξεκουράζουμε το σώμα – το σώμα ΕΙΔΙΚΆ – και το νου. Σε Σύνοδο με τον Ουρανό που σύντομα θα επανέρθει σε ορθή φορά, θα σταματήσει τις καθυστερήσεις προς το κυνήγι του οράματος, αλλά και τα ευτράπελα (επαναστατική και ανατρεπτική δράση απέναντι στο κατεστημένο με απίθανη βία). Μαζί, σχηματίζουν ένα ευεργετικό Τρίγωνο με την Αφροδίτη από τον Αιγόκερω. Αυτή είναι μία εκπληκτική όψη για τον αισθηματικό τομέα: νέες εξελίξεις στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ερωτικές μας ανάγκες βρίσκονται στον ορίζοντα. Τα παλιά ίχνη από απογοητεύσεις, τα μοτίβα που ακολουθούσαμε και δεν ήταν αρκετά ώστε να μας εμπνέουν, να γεμίζουν το σώμα και τις αισθήσεις μας με ευχαρίστηση και την καρδιά με ευγνωμοσύνη….απλά θα σταματήσουν να μας ενδιαφέρουν σταδιακά. Θα μείνουν στο παρελθόν. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ενδιαφέρεται για τα πρακτικά αποτελέσματα μίας σχέσης – τι πραγματικά ισχύει; Αυτή η σχέση υπάρχει; Γεμίζει όλους τους τομείς που θα έπρεπε;

Σε Τρίγωνο με τον Άρη και τουν Ουρανό, μας θυμίζει πως μία ερωτική σχέση είναι έμπνευση και άρμα που μας τραβάει προς τα μπρος, μας στηρίζει για το όραμά μας – και όταν λέμε όραμα, δεν εννοούμε κάτι το άπιαστο… Μιλάμε για το απτό όραμα μίας ζωής που μας ικανοποιεί, μας αρέσει πραγματικά να τη ζούμε, μας κάνει να νιώθουμε πως αξίζει. Αν μία σχέση ΔΕΝ υποστηρίζει αυτό το όραμα και τραβάει τη ζωή μας προς τα πίσω, προς τον πυθμένα και την κάνει αβάσταχτη, τα γήινα ζώδια που φιλοξενούν τους πλανήτες της αγάπης, της δράσης και του οράματος μας λένε το εξής:

Αγάπη που κάνει τη ζωή σου αβάσταχτη είναι φαρμάκι. Αγάπη που την κάνει όμορφη είναι αυτό που σου αξίζει.

Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest