Μαίρη Στεφάνου – Πάθος για τη Ζωή!

Βρεθήκαμε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικής καλλιτέχνιδος Μαίρης Στεφάνου, με τον απόλυτα ταιριαστό τίτλο Passion for Life – Πάθος για Ζωή, κάτι που αντιπροσωπεύει τόσο το έργο της, όσο και την ίδια. 

Η Μαίρη Στεφάνου με τη Shakila Ιωάννα Μπράτη στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της καλλιτέχνιδος “Passion for Life” στο ‘Δωμάτιο’.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτηρίστηκαν από απόλυτη επιτυχία και προφανή ενθουσιασμό από το κοινό, το οποίο γέμισε τον Ανοιχτό Τόπο Πράξης ‘Δωμάτιο’ – έναν τόπο ανοικτό στην προβολή καλλιτεχνών και ιδεών, κατάλληλα εξοπλισμένο, πολυμορφικό και ευέλικτο προς διαμόρφωση και επιπλέον με καθοδήγηση και υποστήριξη από τα μέλη που τον πλαισιώνουν, ώστε κάθε επαγγελματίας που ενδιαφέρεται να προβάλλει ή να στεγάσει το έργο του να έχει τη δυνατότητα να το κάνει. 

“Το έργο της Μαίρης Στεφάνου αποτελεί ένα σύνολο αποσπασματικών γεγονότων της ζωής, μικρών και μεγάλων, που καθόρισαν την καλλιτεχνική της πορεία και διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. […] Μέσα από αλεπάλληλα στρώματα χρώματος και αντιθέσεων, ο θεατής γίνεται μάρτυρας μικρών εκρήξεων ποικίλων συναισθημάτων, με αποτέλεσμα την άμεση, σχεδόν ακούσια επικοινωνία με το έργο.

‘Ολγα Λατουσάκη
Ιστορικός Τέχνης ΑΣΚΤ
Επιμελήτρια

 

Η Μαίρη μας παραχώρησε μία συνέντευξη, όπου μιλά για το έργο της και τη σημασία που αυτό έχει για εκείνη προσωπικά, όπως και για το πώς έφτασε στην έμπνευσή της για καλλιτεχνική δημιουργία.

– Πόσον καιρό ασχολείσαι με αυτήν τη μορφή Τέχνης;

  • Η ενασχόληση μου με διάφορες μορφές τέχνης ( ζωγραφικη, μουσική, τραγούδι, μαγειρική, χορός) ξεκίνησε απο πολύ νεαρή ηλικία. Τα παιδικά όνειρα που έγιναν η πραγματικότητα του σήμερα. Όσoν αφορά στη ζωγραφική, το να παρουσιάζω και να εκθέτω την δουλειά μου ξεκίνησε πιο εντατικά το 2016. Όμως, το ύφος και η τεχνική της δουλειάς μου συνεχώς μεταλλάσσεται και αναγεννιέται…

– Νιώθεις πως μεταφέρεις και κάτι ακόμα πέρα από την τεχνική σου στα έργα σου;

  • Όταν δημιουργώ, δημιουργώ με όλο μου το Είναι. Δίνομαι ολοκληρωτικά στην “στιγμή” της δημιουργίας. Κάθε καμβάς είναι κομμάτι μου. Είναι η έκφρασή μου, η αλήθεια μου, ο εσωτερικός μου κόσμος, το σύμπαν μου.

– Η Τέχνη σου έχει γενικά κάποιο μήνυμα ή εξαρτάται από το κάθε έργο ξεχωριστά το μήνυμα που μεταφέρεις;

  • Η ζωγραφική για εμένα μου υπενθυμίζει οτι είμαι ζωντανή, οτι υπάρχω και είμαι παρούσα. Είναι η ελεύθερη έκφραση με οδηγό την αλήθεια μου. Ανεβάζει το παλμό μου και υπάρχει ροή. Μου υπενθυμίζει οτι έχω αυτό το πολύτιμο δώρο, τη ζωή και σκοπός μου είναι να αγκαλιασω όλες τις εκφάνσεις της. Το φως της και το σκοτάδι της. Αυτά θέλω να βιώνει και όποιος βλέπει τα έργα μου ή τα performances που κάνω.

– Τα έργα σου μπορεί να τα αποκτήσει και το κοινό ή είναι μόνο εκθεσιακά;

  • Τα περισσότερα έργα μπορεί να τα αποκτήσει το κοινό, ενώ άλλα είναι μόνο εκθεσιακά ή για αλλες χρήσεις.

– Έχεις κάποιο μήνυμα να δώσεις σε άλλους ανθρώπους που έχουν όνειρο να ασχοληθούν με την Τέχνη;

  • Το μήνυμα μου απευθύνεται σε ολους τους ανθρώπους: να βιώνουν την κάθε μέρα με οδηγό την αλήθεια τους. Να ασχολούνται με πάθος και χαρά με όσα αγαπούν. Να το κάνουν με υπομονή και επιμονή.

– Πώς μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με το έργο σου;

  • Μέσω του Facebook (link) και στο instagram @marystefanouart.

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Μαίρη για την υπέροχη συνέντευξή της, αλλά και για την καλλιτεχνική της τόλμη και το πάθος της για τη ζωή!

 

*Η έκθεση Passion for Life θα διαρκέσει εώς και τις 4 Ιουλίου, 20:00 – 22:30 (event link) στο ‘Δωμάτιο’ – Σολωμού 55 και 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα (τηλ: 6909112582 / email: [email protected])

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu