Ζήσε για σένα – Shakila

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με το: “Τι θα πει ο κόσμος;

Μας επιβάλαμε να σκεφτόμαστε τόσο πολύ το τι θα πουν οι άλλοι, που ξεχάσαμε τι νιώθουμε εμείς. Καταπατήσαμε, κρύψαμε, έως και ποδοπατήσαμε τις ανάγκες μας, για τη φαινομενικά λυτρωτική αποδοχή του κόσμου.

Μα τελικά, πόσο λυτρωτικό ήταν στα αλήθεια, όταν έχεις φτάσει να χάσεις εσένα για να νιώσεις αποδοχή;

Όσο κι αν έχεις εκπαιδευτεί να είσαι το “καλό παιδί” για να ενταχθείς τελικά σε αυτόν τον απρόσωπο κόσμο, που η κριτική είναι η τροφή του, πώς πιστεύεις τελικά πως θα σε αποδεχτεί, εφόσον πάντα έχει την ανάγκη για περισσότερη τροφή;

Η αλήθεια είναι πως η κριτική του κόσμου είναι ένα αχόρταγο θεριό. Κατανόησέ το τώρα και άφησε το “καλό παιδί”, γιατί κανείς από όλους εκείνους που τόσο εύκολα κρίνουν δε θα είναι στο πλάι σου όταν πονάς.

Γίνει ο ώριμος άνθρωπος που κρίνει μόνο αυτός τις επιλογές του. Βρες το θάρρος να κλείσεις την πόρτα σε αυτό το αδηφάγο κτήνος. Βρες το σεβασμό στις ανάγκες σου και υπεράσπισε το είναι σου, γιατί θα φτάσει η στιγμή που θα μετανιώσεις οικτρά αν δεν το κάνεις.

Όταν το “καλό παιδί” καταρρεύσει, τι θα μείνει; Πού θα είναι ο ενήλικας, πού θα είσαι εσύ δηλαδή;

Σταμάτα τώρα. Μα πραγματικά, τώρα. Μην περιμένεις το αύριο, ούτε την επόμενη ώρα. Τώρα είναι η σωστή στιγμή να αγκαλιάσεις εσένα. Να γίνεις ότι πιο κοντινό σε εσένα και, σιγά σιγά, να ανακτάς τα κομμάτια του ξεχασμένου εαυτού. Μην αφήνεις άλλο τη ζωή να περνά.

Ζήσε την ουσιαστικά, με τα δικά σου θέλω. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest