Επιλέγω την ειρήνη

Υπάρχουν φορές που σίγουρα έχετε αναρωτηθεί γιατί, ενώ έχετε τόσο καλές προθέσεις, δημιουργείτε ένταση στη ζωή σας. Πολλές φορές, οι λόγοι πίσω από αυτό είναι καλά κρυμμένοι στο υποσυνείδητο, στους ρόλους όπως αυτός του Ήρωα, που έχει ανάγκη να υπάρχει γύρω του αγώνας, ώστε να μπορεί να δικαιώνεται μέσα από αυτόν ή ενός όρκου να κρατάτε την ισορροπία, οπότε πάντα θα βρίσκεστε ανάμεσα σε καταστάσεις όπου πρέπει να εξισορροπούνται διάφορα θέματα ή ακόμα ο φόβος να εδραιώσετε τον εαυτό σας, γιατί τότε, μπορεί να υπάρχει η κρυφή αγωνία πως θα πάψετε να εξελίσσεστε. 

Όποια και αν είναι η αιτία, είναι σημαντικό να δείτε τι ασυνείδητα υπερασπίζεστε με τόσο πάθος, που μπλοκάρετε την εσωτερική σας ηρεμία. Ρωτήστε τον εαυτό σας: 

Τι πολεμάω, είτε υπέρ του ή εναντίον του, με τόσο πάθος, που αν δεν το έκανα, θα μου επέτρεπε να ζήσω αρμονικά μέσα μου και γύρω μου; 

Μπορείτε, κάνοντας αυτό το στοχασμό, να κρατάτε στα χέρια σας ένα Φαινακίτη, ένα ορυκτό απόλυτης διαύγειας, πνευματικής ανάτασης και εξισορρόπησης σε όλα τα πεδία. Ο Φαινακίτης, γειώνει την Ανώτερή σας όψη στο εδώ και τώρα και βοηθά να δείτε αλήθειες, όπως και τρόπους που αυτές οι αλήθειες θα μπορούσαν να χωρέσουν στη ζωή σας, χωρίς δυσλειτουργία. 

Είναι σημαντικό να νιώσετε πως η ειρήνη είναι μορφή δράσης και όχι αποχής. Ότι έχετε κάθε δικαίωμα να βιώνετε αρμονία, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτείτε μέσα σας ή στο περιβάλλον σας με κάποιον τρόπο. Το τίμιο και το δίκαιο δεν κερδίζονται πάντα με την τριβή, αλλά και με την εστίαση στην εσωτερική μας γαλήνη. 

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest