Επικοινωνία θηλυκού/αρσενικού – Shakila

Η γυναίκα έχει μεγάλη ανάγκη να μοιράζεται τις σκέψεις της, τα συναισθήματά της, να ακούγεται γενικά – όπως κάθε άνθρωπος. Έχει ανάγκη να την κατανοούν και να τη σέβονται, αντί να αντιμετωπίζουν όλα όσα νιώθει ως κάτι το αβάσιμο. Ο κοινωνικός ρόλος της γυναίκας την έχει ωθήσει σε μία πιο ευαίσθητη χροιά και, όταν βιώνει από την άλλη πλευρά απάθεια και έλλειψη προσοχής, την οδηγεί σε υπερβολές που μπορεί να μην την αντιπροσωπεύουν ολοκληρωτικά, αλλά η σύγχυση που παθαίνει όταν έρχεται αντιμέτωπη με την τυχόν παθητική στάση του συντρόφου της απέναντι στις ανάγκες της, την οδηγεί σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.

Η γυναίκα συνήθως κινείται πιο εύκολα μέσα από τη διαίσθηση και το ένστικτο και όχι τόσο μέσα από την ορθολογιστική σκέψη που συναντάται πιο συχνά στον άντρα. Οπότε, αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο χάσμα στην επικοινωνία, όπου δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα γέφυρες, που να λειτουργήσουνε νωτικά στις τυχόν διαφορετικές απόψεις. Όμως, τελικά, αυτές οι δύο οπτικές, μπορούν να δώσουν ένα κοινό αποτέλεσμα ή να προσφέρουν η μία στην άλλη πληροφορίες, που θα αυξήσουν την οπτική εικόνα, όσο και αν φαίνονται διαφορετικές στην αρχή.

Το θέμα είναι να μη μπούμε στην αντίσταση, αλλά να κατανοήσουμε και να αποδεκτούμε την κάθε οπτική.

Στην τελική, δεν είναι κακό το να γίνει κάποιο λάθος, αλλά το να αντισταθούμε και να μπούμε σε άμυνα δε μας επιτρέπει να δούμε μία διαφορετική οπτική της κατάστασης. Η δυνατότητα διάκρισής μας είναι ένα σημαντικό εργαλείο. Αν κινηθούμε ευέλικτα σε αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους αντίληψης, του θηλυκού και του αρεσενικού, μόνο πιο διευρυμένη οπτική μπορούμε να αποκτήσουμε. Και οι δύο έχουμε να μάθουμε και το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο σεβασμός και η κατανόηση στην αντίληψη του συντρόφου μας.

Όταν ανακαλύψουμε τον κωδικό μέσω του οποίου ο καθένας επικοινωνεί, αλλά και το διαφορετικό πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, θα κατανοήσουμε σε μέγιστο βαθμό, πρωτίστως τον εαυτό μας, γιατί απλά η συναισθηματική μας νοημοσύνη θα έχει επεκταθεί και θα μάθουμε να επικοινωνούμε χωρίς σύγκρουση και τριβή, που μόνο αλλοίωση μπορεί να φέρει σε εμάς, στο σύντροφό μας και, εν τέλει, στη σχέση μας.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest