Γωλθερία (Wintergreen) 

Gaultheria procumbens  – Οικογένεια Ericaceae

 

Φύλο: Θηλυκό

Πλανήτης: Σελήνη

Στοιχείο: Νερό

Ενεργειακό κέντρο: Βάσης

Ενέργειες: προστασία, σπάσιμο κατάρας, θωράκιση απέναντι στον αρνητισμό, θεραπεία

Προτεινόμενα ορυκτά: αιματίτης μαγνήτης, κοράλι, tiger iron, shaman, ουνακίτης

Βότανο:

           Η Γωλθερία είναι πλούσια σε σαλικιλικό μινθύλιο, βάση της ομάδας των ασπιρινών, κάτι  που εξηγεί την αποτελεσματικότητα της Γωλθερίας στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής στους οξείς ρευματισμούς.

            Συνήθως χρησιμοποιείται εξωτερικά για εντριβές και συνηθίζεται η χρήση της για θεραπεία χρόνιων μορφών μυϊκών και σκελετικών προβλημάτων, όπως η οσφυαλγία και η ισχιαλγία.

            Σε εσωτερική λήψη, είναι γνωστή για τη διουρητική και εμμηναγωγή της δράση, ενώ σημειώνεται και ως γαλακταγωγό, στυπτικό, διεγερτικό και διουρητικό.

Αιθέριο έλαιο:

Νότα: Υψηλή

Φυσικό επίπεδο: Εξαιρετικό για μυϊκούς πόνους, καθώς και πόνους ρευματικούς και αρθρίτιδας. Δρα ως μυοχαλαρωτικό. Είναι ισχυρό παυσίπονο και αναλγητικό αιθέριο έλαιο. Αντιφλεγμονώδες, αντισπασμωδικό και βοηθητικό στην αναγέννηση του ήπατος.

Ψυχολογικό επίπεδο: Βοηθά να ξεπεραστούν συναισθηματικοί πόνοι και καλεί την τύχη.

Ενεργειακή χρήση:

            Ένας συνδυασμός από αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, όπως η Γωλθερία, μπορούν, σε σωματικό επίπεδο, να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα εναντίον του πρηξίματος, του πόνου και του οιδήματος. Εγώ όμως θέλω να τονίσω τη δυνατότητα που έχει ο συνδυασμός που θα σας δώσω παρακάτω, όχι μόνο για αυτά που προανέφερα, αλλά και για να επουλώσει τα σκισήματα της αύρας. Εκεί όπου υπάρχει η φλεγμονή, εμπλέκονται πολλά κύτταρα, όπως τα μακροφάγα και τα λευκοκύτταρα, που προσπαθούν να εξαλείψουν το βλαπτικό παράγοντα. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει διότι η περιοχή, για κάποιο λόγο, έχει ενεργειακή τριβή, που προκαλεί αλλίωση. Αυτό προκαλεί τη φθορά του αυρικού συστήματος και έτσι επέρχεται το οίδημα.

Σε 50ml βαλσαμέλαιο, προσθέτετε:

7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γωλθερία

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κουρκουμά

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πιπερόριζας

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τσίλι

            Μπορείτε να κάψετε λίγη αποξηραμένη Γωλθερία πριν κοιμηθείτε. Θα βοηθήσετε το νου και το σώμα σας να χαλαρώσει. Θα σας πρότεινα, πριν από αυτή τη διαδικασία, να αλείψετε το σώμα σας με την εξής χαλαρωτική συνταγή:

σε 20ml λάδι λάβδανου, προσθέστε:

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

5 σταγόνες αιθερίου ελαίου σανδαλόξυλου.katheta opos oles I sindages  

Για να σπάσετε κατάρες, από τη νύχτα της Πανσελήνου, έως και τη Νέα Σελήνη, να ξεβγάζεστε κάθε βράδυ με αφέψημα Γωλθερίας και να καθαρίζεστε επιμελώς με το εκκρεμές, χρησιμοποιώντας το χάρτη κάθαρσης, ή όποιον άλλο από το βιβλίο ταιριάζει στην κατάστασή σας.

           Τη Γωλθερία μη τη χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση αν είστε επιληπτικός ή αν έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest