Βιτριόλι: για όλα φταίνε οι γκόμενες – Samka

Όχι, δεν καθαρίζουμε τόσο εύκολα με το απλό συμπέρασμα «ήταν τρελή η γυναίκα».

Θα μου πεις είναι φυσιολογική αντίδραση να ρίξεις βιτριόλι;
Όχι, κανείς δεν το πιστεύει αυτό.
Υπάρχει παθολογία. Όμως, οι ρίζες αυτής της παθολογίας βρίσκονται στην ανδροκρατούμενη σεξιστική κοινωνία μας που καλά κρατεί, όσο κι αν έχουν αλλάξει φαινομενικά τα πράγματα. Και θα εξηγηθώ.

Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, την ιστορία αυτή με την «35χρονη», την «34χρονη» και το «μήλον της έριδος» την έχουμε ακούσει πολλές φορές χωρίς έγκλημα για φινάλε. Συμβαίνει συχνά! Και για αυτό έχουμε πάθει εθνικό σοκ.
Ο 40χρονος, το περιβόητο «μήλον της έριδος», δεν έριξε βιτριόλι σε κανέναν, ούτε μπορεί σε καμμιά περίπτωση να θεωρηθεί υπεύθυνος για το έγκλημα. Το τονίζω αυτό.
Τι κατέθεσε όμως ο ίδιος; Ότι η σχέση του με την κατηγορούμενη δεν είχε «ούτε δεσμεύσεις ούτε πιέσεις». Ήταν μια «ελεύθερη ερωτική σχέση». Αυτά δήλωσε, πεπεισμένος, όπως και πάρα πολλοί και πολλές, ότι αν ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου σε έναν άνθρωπο, εν προκειμένω γένους θηλυκού αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβεί και το αντίθετο, και πεις «κοίτα να δεις εγώ δεν θέλω σχέση, θέλω απλώς να περνάμε καλά», τότε έχεις το δικαίωμα να πηδάς και να φεύγεις. Όποτε θέλεις. Για όσο θέλεις.

Το άλλο πρόσωπο έχει ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ. Την αξία του να περνάς εσύ καλά. Όπως και να έχει, εσύ το έχεις ξεκαθαρίσει.

Αλήθεια όμως, στην περίπτωση που μια γυναίκα «ξεκαθαρίσει» οτι δεν θέλει σχέση πώς θα χαρακτηριστεί; Πώς την λένε αυτή που τραβολογάει το δόλιο το παλικάρι που έπεσε στον ερωτά της; Ναι, καριόλα. Αντίθετα, αν ένας άντρας δεν θέλει σχέση, είναι οκ αφού το ξεκαθάρισε. Γιατί παραδοσιακά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αρσενικού (αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του γιατί αν δεν το κάνει θα τον πούνε και μαλάκα) να πηδήξει ότι βρεθεί μπροστά του. Δεν θα φταίει αυτός. Θα φταίει το βρωμοθήλυκο που του κουνήθηκε. Αυτή η πουτάνα.

Εξάλλου όλες οι γυναίκες είναι πουτανες. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι πρέπει να δείχνουν. Οι κοπέλες σήμερα πρέπει να είναι ντυμένες βίζιτες: σιλικονάτα βυζιά, πλατινέ μαλλιά, δωδεκάποντα τακούνια, ξώβυζα ρούχα, καυτά μίνι, φουσκωμένα χείλια, τις κοιλιές απέξω και πανέτοιμες για σεξ. Οφείλουν να είναι ευχάριστες. Διαθέσιμες. Να ανεβάζουν σέξι φωτογραφίες στο Facebook σουφρώνοντας ανεκδιήγητα τα χείλη. Να μην ζαλίζουν με τη «γκρίνια» τους τα αρσενικά. Αλλιώς «κοίτα να δεις, από την αρχή στο ξεκαθάρισα. Δεν θέλω δεσμεύσεις. Επομένως μπορώ να σε χρησιμοποιώ ως δοχείο νυχτός. Ως το ξεκαβλωτήρι μου. Μην μου τα πρήζεις τώρα! Ώχου!»

Κι αν εκείνη ερωτευτεί; Κι αν προσβληθεί βαθιά; Κι αν θυμώσει; Όχι, οι κοπέλες δεν πρέπει να θυμώνουν! Οι κοπέλες είπαμε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ. Αν διεκδικήσουν με πυγμή μπορεί και να θεωρηθούν υπερβολικά δυναμικές. Γρήγορα θα τις πουν αρχιδοκόφτρες, αμαζόνες, σκύλες με την παντόφλα. Όχι, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την γυναικεία τους πονηριά και να τον τυλιξουν, ε ναι ντε!

Η πιο κλασσική μέθοδος «τυλίγματος» είναι η εγκυμοσύνη. Βέβαια, τη σήμερον ημέρα ένας άντρας πρέπει να είναι πολύ πιωμένος, πιτσιρικάς ή χαϊβάνι για να γκαστρώσει κάποια αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί, εκτός πια αν συνωμοτήσει το σύμπαν…
Πώς θα τον «δέσει» και θα τον «κουκουλώσει»;
«Θα γίνω χαλί να με πατήσεις, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα με εκτιμήσεις. Θα σε φροντίζω, θα σου πλένω τα ρούχα, θα σου σιδερώνω, θα σε λατρεύω…»
Χάρη στην καπατσοσύνη, την ύψιστη αρετή της γυναίκας, θα τον τυλίξει χωρις αυτός να το μυριστεί. Μετά θα γίνει κυρία Κοκοβίκου. Φυσικά, πρώτα πρέπει να βγάλει από την μέση κάθε αντίζηλο.

Γιατί; Είπαμε, αυτός δεν φταίει, είναι δικαίωμά του και υποχρέωσή του να πηδάει ότι του κάθεται. Άσε που αν του κάνει παράπονα θα έχει κάθε δίκιο να της πει «μα εγώ στο ξεκαθάρισα». Όμως εκείνη αισθάνεται έναν ατελείωτο θυμό. Γιατί γι’ αυτόν είναι μια πλαστική κούκλα, ένα αντικείμενο χρηστικό κι όχι κανονικός άνθρωπος. Σε ποιον θα ξεσπάσει αυτόν τον θυμό; Στην αντίζηλο. Ποιος φταίει; Αυτή η πουτάνα, το βρωμοθήλυκο που του την έπεσε. Ποιος είναι το εμπόδιο; ΑΥΤΗ. Ποιός πρέπει να βγει από την μέση; ΑΥΤΗ. «Θα της τα βγάλω τα μάτια!». Ε ναι. Κυριολεκτικά όμως.
Σας κάνει εντύπωση που τελικά της έβγαλε τα μάτια; Αυτό διδάχτηκε. Από ποιον; Από την κοινωνία του σεξισμού και της ανισότητας, της ευδαιμονίας και της ξεπέτας. Όπου ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ! Όπου τα κορίτσια πρέπει να είναι ΕΥΚΟΛΑ ΠΗΔΗΞΙΜΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΣΑΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ.
Όχι, δεν πάω να την βγάλω «λάδι» την βιτριολίστρια ούτε να την δικαιολογήσω. Δεν υπάρχει δικαιολογία σε τόσο ανατριχιαστικό και προμελετημένο έγκλημα. Είναι ένοχη και θα κριθεί. Όμως τα τέρατα γεννιούνται μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Δεν έρχονται ουρανοκατέβατα.

Την επόμενη φορά, σε όποιο φύλο κι αν ανήκετε, σκεφτείτε το καλύτερα πριν πείτε την κλασική ατάκα «μου αρέσεις πολύ αλλά δεν θέλω σχέση, θέλω να περνάμε καλά». Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Και οι άνθρωποι εμπλέκονται συναισθηματικά όταν κάνουν σεξ. Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό. Δεν είσαι σπαστικός επειδή εμπλέκεσαι συναισθηματικά. Ούτε είσαι δικαιολογημένος να εκμεταλλεύεσαι. Γιατί όσο και να το «ξεκαθαρίσεις», όταν ο άλλος είναι ερωτευμένος μαζί σου κι εσύ όχι, βρίσκεσαι σε θέση ισχύος και έχεις μια ηθική ευθύνη απέναντί του. ‘Ισως ο άλλος να μην μπορεί να φύγει. Ίσως να μην μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του. Ίσως να είναι λίγο άρρωστος, με λανθάνουσες ψυχώσεις και εμμονές. Ποιος ξέρει, ίσως το έγκλημα να μην είναι και τόσο μακριά.

Και δεν θέλετε τέτοια κρίματα στο λαιμό σας.

 

 Samka (Whitepoint): Καλλιτέχνιδα, με πολλές πνευματικές ανησυχίες, ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την μουσική και τη γραφή

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest