Βάλε μάσκα και φύγαμε! – Ελένη

Το καλοκαίρι μπήκε και μας βρήκε παγκόσμια μουδιασμένους. Όμως, η ανάγκη για διακοπές αλλά και μετακίνηση δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα ταξιδιωτική πραγματικότητα;

Η μάσκα, τα γάντια μιας χρήσης και το αντισηπτικό θα είναι τα βασικά μας αξεσουάρ για αυτή τη χρονιά και ίσως για μεγαλύτερο διάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν Ασιατικοί πολιτισμοί που το έχουν αφομοιώσει εδώ και έτη στην κουλτούρα τους. Μάλλον ήρθε και η δική μας ώρα…

Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής βασικά μέτρα. Θα πρέπει να φοράτε μάσκα στους χώρους του αεροδρομίου και φυσικά εντός πτήσης. Το αντισηπτικό πρέπει να είναι κάτω από 50ml στην τσάντα σας για να περάσει μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι η απόσταση των καθισμάτων στον χώρο αναμονής. Είναι έτσι διαμορφωμένα που προφανώς, δεν κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλον.

Επιπλέον, στο αεροσκάφος επιβιβάζονται με συγκεκριμένη σειρά. Πρώτα μπαίνουν οι επιβάτες που κάθονται στην πλευρά των παραθύρων και μετά οι υπόλοιποι, ενώ κατά την αποβίβαση οι ταξιδιώτες πάνε ανά συγκεκριμένο αριθμό στο λεωφορείο ή στη φυσούνα.

Όλα τα παραπάνω είναι τα γενικά μέτρα που ισχύουν σε όλες τις πτήσεις, προφανώς σε πτήσεις εξωτερικού τα μέτρα είναι πιο αυστηρά. Επίσης, αξίζει να αναφέρω πως οι αεροσυνοδοί σερβίρουν το γεύμα σε ατομική σακούλα. Το γεύμα περιλαμβάνει ένα μπουκαλάκι νερό, ένα γλύκισμα και ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Για εσάς πάλι που θα θέλατε να ταξιδέψετε με πλοίο, εκεί τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Οφείλετε να φοράτε μάσκα εντός των κλειστώ χώρων πχ στο εστιατόριο, στην καντίνα, στο σαλόνι κα. Αλλά στο κατάστρωμα μπορείτε να είστε πιο ανέμελοι και να μην φοράτε τη μάσκα σας, όμως πάντα κρατώντας αποστάσεις. Επιπλέον, μαζί με το εισιτήριο σας θα πρέπει να πάρετε μια φόρμα που θα πρέπει να την συμπληρώσετε πριν μπείτε στο πλοίο.

Αναγνωρίζω λοιπόν, πως η νέα πραγματικότητα δυσχεραίνει τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες, αλλά πιστέψτε με δεν είναι τόσο τραγικές όσο μπορεί να φαίνονται. Απλά πρέπει να αποκτήσουμε νέες συνήθειες, τουλάχιστον στην περίοδο του Κορωνοϊου.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest