Αφιερωμένο στα 30! – Ελένη

Ηλιακά είμαι κοντά στο 30 παρά πέντε. Περίμενα όπως και πολύ συνομήλικοι μου να έχω περίεργα συναισθήματα, όμως την πρώτη κρυάδα την τρως στα 27 και μετά απλά φιλοσοφείς μέχρι να μπει το “3”από μπροστά.

Όμως, ήρθε η ώρα να αναφέρω συνοπτικά, γιατί είναι ωραία δεκαετία.

 • Αρχικά, είναι η περίοδος των σημαντικών μας αποφάσεων.
  Είναι τα χρόνια που αν θες θα κάνεις οικογένεια, θα δυναμώσεις την καριέρα σου ή απλά θα την αλλάξεις. Δεν φοβάσαι την αποτυχία, γιατί το πιο πιθανό είναι πως την έχεις ήδη νιώσει από προηγούμενες κακές εμπειρίες.
 • Γνωρίζεις και αρχίζεις να αποδέχεσαι τα όρια σου.
  Έχοντας ήδη απογοητευτεί στην προηγούμενη δεκαετία από κακές εμπειρίες και έχεις ρίξει τα πρώτα κλάμματα, αντιλαμβάνεσαι πλέον το τι αξίζει και το τι όχι. Είναι γεγονός πως ακόμα και από την χειραψία με κάποιον γνωρίζεις πάνω κάτω το τι να περιμένεις. Έχεις πιστέψει ξανά σε άτομα με το ίδιο χαμόγελο και έχεις δει τα αποτελέσματα, οπότε τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις το πως να τους αντιμετωπίσεις.
 • Είσαι αρκετά νέος να ξαναπροσπαθήσεις και να επαναπροσδιοριστείς σε όλους τους τομείς, αλλά με κάποια εμπειρία.
  Δεν είναι τυχαίο πως έρευνες ψυχολογίας έχουν αποδείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της γενιάς, λίγο πριν και λίγο μετά αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι απόλυτα λογικό, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που καλείσαι να επιλέξεις επαγγελματική ιδιότητα στην ηλικία δεκαοκτώ ετών. Τότε, πιστεύεις πως γνωρίζεις το τι θες ή απλά βιάζεσαι για να προλάβεις τον χρόνο, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρεις αν το θες ή απλά είσαι επηρρεασμένος από το περιβάλλον.
 • Τέλος, είναι η δεκαετία της εξέλιξης.
  Όπως και στον εργασιακό τομέα, έτσι και στον προσωπικό έχεις «γδαρθεί» αρκετά για να ξέρεις το τι πονάει και τι όχι. Επιπλέον, αν έχεις αξιοποιήσει αρκετά την προηγούμενη δεκαετία, έχεις αφήσει πίσω τα πρώτα «απωθημένα» και πλέον ή θες να καλύψεις τα υπόλοιπα ή να «χτίσεις» κάτι καινούργιο. Δεν έχεις χρόνο για ανούσιους φίλους και για ανθρώπους που σε κρατάνε πίσω, γιατί θες να χτίσεις την «φωλιά» σου, είτε αυτό λέγεται οικογένεια, είτε έναν κύκλο που σε κάνει νιώθεις καλά.

 

Για αυτό, πες «αντίο» στα ξέφρενα είκοσι χωρίς συναισθηματισμούς και μιζέρια και πες ένα γεμάτο θετική ενέργεια «γεια» στην πιο δυναμική δεκαετία. Μην σκέφτεσαι αυτά που έγιναν, αλλά φτιάξε όρεξη για αυτά που έρχονται

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest