Αφιέρωμα – Kate Bush – DJ XQube

Καλησπέρα σας,

Μία από τις γυναίκες που έχουν συνεισφέρει πάρα πολλά στην μουσική όπως την γνωρίζουμε, με επιρροές σε όλο το φάσμα της, είναι η μοναδική Kate Bush. Η Βρετανίδα καλλιτέχνις, από πολύ μικρή ηλικία, μόλις 11 χρονών, έγραφε τους δικούς της στοίχους και συνέθετε την δική της μουσική. Με την βοήθεια των γωνιών της, από 9 χρονών, έπαιζε πιάνο και βιολί. Αποτέλεσμα ήταν να είναi η πρώτη γυναίκα που κατάφερε, με δικούς τους στοίχους και μουσική, να πιάσει την πρώτη θέση στο UK singles chart, με το κομμάτι “Wuthering heights” και αυτό σε ηλικία μόλις 19 ετών και μάλιστα με την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της, μέσω του album “Kick Inside” to 1978.

Η Kate Bush είχε την τύχη στα 16 της, καθώς είχε ηχογραφήσει το πρώτο της demo, να πέσει στα χέρια του David Gilmour, κιθαρίστα των Pink Floyd, μέσω ενός κοινού τους γνωστού παραγωγού, του Ricky Hopper. Όταν ο Gilmour άκουσε το demo, έμεινε έκπληκτος με τις ικανότητες της “μικρής” και πήρε την απόφαση να την βοηθήσει να το γράψει εκ νέου, δίνοντάς της κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές και μάλιστα με δικά του έξοδα. Έτσι με τις γνωριμίες του στη μουσική βιομηχανία βοήθησε στο αναδειχτεί το ταλέντο της, Ο πρώτος της δίσκος, μόνο στην Βρετανία ξεπέρασε σε πωλήσεις το 1.000.000 αντίτυπα.

Η Kate Bush, ήρθε αντιμέτωπη με την εταιρία EMI, οπού για την προώθηση του album, χρησιμοποίησε ένα poster, πού τόνιζε το μπούστο της. Χαρακτηριστικά έχει δηλώσει σε συνέντευξη της “Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν καν ότι έχω γράψει τα δικά μου κομμάτια και έχω συνθέσει την μουσική. Θέλαν να με προωθήσουν μόνο ως γυναικείο σώμα. Ήταν σαν να έπρεπε να αποδείξω ότι είμαι μία καλλιτέχνις σε γυναικείο σώμα“.

Στο σύνολο της καριέρας της έχει εκδώσει 10 album, με το τελευταίο το 2011 και έχει κερδίσει με το σπαθί της πάρα πολλά βραβεία και διακρίσεις για την μουσική της, επηρεάζοντας νεότερους καλλιτέχνες από πολλά είδη μουσικής. Μία από τις καλύτερες της δουλειές είναι το “Hound of Love“, εκδόθηκε το 1985 και αποτελεί πράγματι σταθμό. Πρώτο κομμάτι του album, το αξεπέραστο “Running up that hill”

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest