Αφιέρωμα: Barry White – Dj X-Qube

Καλησπέρα σας αγαπημένοι.

Αύριο 14 Φεβρουαρίου, η γιορτή των ερωτευμένων και τι καλύτερο από λίγο ιδιαίτερη μουσική για κάθε όμορφη περίσταση με τον σύντροφό σας.

Αφιέρωμα σήμερα στον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομα και την φωνή του με τον έρωτα. Ο λόγος για τον απόλυτα αισθησιακό Barry White.

Ο Barry White, γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1944, στο Texas, αλλά ουσιαστικά μεγάλωσε και έζησε στο Los Angeles. Από φτωχή οικογένεια, στα 17 του μπήκε στη φυλακή για κλοπή και μόλις αποφυλακίστηκε ασχολήθηκε με την μουσική μέσω διαφόρων group που συνάντησε, καθώς είχε “κολλήσει το μικρόβιο” από την μητέρα του μέσω κλασσικής μουσικής η οποία τον ώθησε να ασχοληθεί με το πιάνο από πολύ μικρή ηλικία. Όντας πολυτάλαντος, ασχολήθηκε ενεργά με την στιχουργική, τη σύνθεση, και την παραγωγή και όχι μόνο των δικών του κομματιών, αλλά θα δείτε credits από πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής.

Στην επιτυχημένη του καριέρα έχει 3 βραβεία Grammy και έχει καταφέρει να έχει 106 χρυσούς δίσκους εκ των οποίων οι 40 έγιναν πλατινένιοι. Πρώτη επίσημα ολοκληρωμένη δουλειά του οι Love Unlimited. Ένα τρίο που αποτελούνταν από την σύζυγο του Barry white, Glodean James, την αδερφή της Linda James και την ξαδέρφη τους Diane Taylor, που είχαν αναλάβει τα φωνητικά και ο Barry όλα τα υπόλοιπα.

Πρώτο album, From A Girl’s Point of View We Give to You… Love Unlimited και ο δίσκος έγινε χρυσός

Στην πορεία, αποφάσισε να εξελίξει το project, συμμετείχε πλέον και ο ίδιος στα φωνητικά και αποφάσισε να δημιουργήσει ορχήστρα (40 οργάνων) τους Love Unlimited Orchestra. Εννοείται βέβαια με δικές του συνθέσεις και το αποτέλεσμα ήρθε με ένα από τα κομμάτια που έχουν μείνει στην ιστορία της μουσικής, το Love Theme

Παρακάτω σας έχω και άλλο ένα link, με τις 20 πιο ερωτικές επιτυχίες του, απλά πατήστε play και …απολαύστε!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest