Αρχή ήμισυ του παντός – Ερίνα

«Κοιτάζοντας το μέλλον ξεχνάω το παρόν
Και ξεχνώντας το παρόν σβήνουν τα ίχνη του παρελθόντος.»

Είναι στιγμές που θέλουμε να κοιτάξουμε ψηλά και να φτιάξουμε μια νέα αρχή.

Να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πορεία για τον εαυτό μας. Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο ‘Αύριο’ και μια καλύτερη Ζωή.

Το Παρελθόν όμως παίζει σημαντικό ρόλο στην Ζωή του καθενός και υπάρχει για να μας θυμίζει από που ξεκινήσαμε.

Δεν έχει σημασία αν η αρχή ήταν άσχημη, σημασία έχει να μπορείς στην πορεία να το αλλάξεις αυτό και να το κάνεις όπως εσύ θες να είναι. Άλλωστε οι επιλογές δεν μας διαλέγουν, εμείς τις δημιουργούμε και φτιάχνουμε με αυτές το μέλλον μας.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα να επιλέξει στη Ζωή του το δρόμο που θα ακολουθήσει. Κάποιοι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο και άλλοι τον δύσκολο, σαν τον μύθο του Ηρακλή που έπρεπε να διαλέξει ένα μονοπάτι. Ο περισσότερος κόσμος συνήθως διαλέγει εκείνον τον δρόμο που του εγγυάται την σίγουρη επιτυχία χωρίς κόπο, πετώντας την ηθική του αξιοπρέπεια στα σκουπίδια.

Εκεί όμως υπάρχει το Ψέμα και το Σκοτάδι. Αν το διαλέξεις αυτό δεν υπάρχει γυρισμός, στο τέλος βρίσκεσαι να είσαι μόνος. Ο άλλος δρόμος που τον διαλέγουν λίγοι, περιλαμβάνει κούραση και δυσκολίες, στο τέλος όμως πάντα παραμονεύει μια Αλήθεια και ένα Φως.

 

Εκεί λοιπόν κρίνονται όλα. Για αυτό σκεφτείτε τις επιλογές της Ζωής σας, δείτε τι αξίζει να έχετε κοντά σας. Βάλτε καινούριους στόχους και προσπαθήστε να τους φτάσετε. «Αρχή γάρ λέγεται μεν ήμισυ παντός» έλεγε ο Πλάτων, αν σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας τότε το μέλλον που θα χτίσετε θα είναι πολύ όμορφο. Ας είναι το ξεκίνημα του 2020 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής.

Χρόνια πολλά και Καλή Χρόνια!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest