Αντιγόνη Πενέζη – Μία ρεμπέτισσα ψυχή

Η Αντιγόνη Πενέζη είναι μία μουσικός με μεγάλο ταλέντο, εκτενείς σπουδές, αλλά πάνω από όλα, ψυχή!
Τη βρήκαμε στο “Μικράκι” στην οδό Αρίωνος 3, στου Ψυρρή, όπου τραγουδά κάθε Σάββατο βράδυ, παρέα με την κιθάρα της και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τη μεγάλη της αγάπη – τη μουσική!

– Πες μας λίγα λόγια για το ‘Μικράκι’ και για το συνεργάτη σου:

  • Το μικράκι έχει έναν αέρα παλιάς εποχής, είναι παρεΐτικο κι ο Δημήτρης Βέττας, παλιός και καλός φίλος, είναι από τους πιο κατάλληλους παίχτες για αυτήν την περίσταση!

– Πόσον καιρό ασχολείσαι με τη μουσική και ποιες είναι οι σπουδές σου πάνω σε αυτήν;

  • Παίζω μουσική από 8 χρονών, ξεκίνησα κιθάρα και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησα το πιάνο. Αφού ταλαιπωρήθηκα για αρκετά χρόνια στα “οξυζενέ” ωδεία, τα βρόντηξα. Αργότερα βρέθηκα με μια κιθάρα να τραγουδάω στις παρέες, σιγά σιγά ξεκίνησαν τα πρώτα live, γκρουπάκια κλπ. Στην πορεία ξανάρχισα ωδείο και πήρα δίπλωμα πιάνου. Τωρα σπουδάζω φωνητική κι ετοιμάζομαι για δίπλωμα.

– Τι σημαίνει για εσένα η μουσική και πώς πιστεύεις πως βοηθά το σημερινό άνθρωπο στις καταστάσεις που βιώνει;

  • Η μουσική είναι η ζωή μου, το οξυγόνο μου. Κι ο κόσμος έχει πολλή μεγάλη ανάγκη από επικοινωνία, έχει βαρεθεί τα δήθεν και τα απρόσωπα.

– Επικοινωνεί ο κόσμος, λοιπον; Βλέπεις διαφορές με το παρελθόν και, αν ναι, ποιες είναι αυτές;

  • Η πιο μεγάλη διαφορά με το παρελθόν αφορά τα νέα παιδιά. Παλιά όταν έρχονταν πιτσιρικάδες λέγαμε “ωχ θα γίνει χαμός”, όμως παρά τη φασαρία, το μαγαζί γέμιζε φρεσκάδα, χειροκροτήματα, ζωντανια, τα παιδιά συμμετείχαν. Τωρα μας κοιτάνε απλανώς, παίρνουν σέλφι τον εαυτό τους, δεν ξέρουν τα τραγούδια και σπανίως επικοινωνούν με το περιβάλλον. Είναι σοκαριστικό.

– Ποια είναι τα όνειρά σου και οι στόχοι σου από εδώ και πέρα, σχετικά με τη μουσική; Ετοιμάζεις κάτι στο άμεσο μέλλον;

  • Ετοιμάζουμε CD με το συγκρότημά μου “Oι Ανάδρομοι“, πρόκειται για τραγούδια που θέλουν να λέγονται λαϊκά, αν και είναι φανερές οι έντεχνες αποχρώσεις τους. Θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι νέο, το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι είναι είτε υπερβολικά εσωστρεφές είτε υπερβολικά κραυγαλέο, θέλουμε να φτιάξουμε τραγούδια με δυνατές μελωδικές γραμμές και σταθερές βάσεις κι όχι σώνει και καλά να είμαστε πρωτότυποι άνευ λόγου και ουσίας!

Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη που μας ανοίχτηκε και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της! Μπορείτε και εσείς να απολαύσετε τη μουσική της στο ‘Μικράκι’ κάθε Σάββατο βράδυ. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest